Novice

Polestar 3 bo debitiral oktobra

Švedska znamka je najavila premiero novega električnega športnega terenca Polestar 3 za letošnjo jesen.

Polestar je razkril prvo fotografijo nezakritega modela Polestar 3, ki naj bi ga kot prvi športni terenec znamke Polestar predstavili v oktobru. Polestar 3 naj bi bil zasnovan na enaki osnovi kot električni naslednik modela Volvo XC90.

Novi Polestar 3 se bo uvrščal v premijski segment in naj bi v prihodnosti ponujal možnost samodejne vožnje po avtocestah ob podpori zmogljive strojne platforme NVIDIA in najsodobnejših sistemov lidar, ki so jih razvili pri podjetju Luminar. Poganjal ga bo električni pogonski sklop, sestavljen iz dveh motorjev v kombinaciji z zmogljivo baterijo, ki naj bi dovoljevala več kot 600 kilometrov dosega z enim polnjenjem (WLTP).

Po besedah Polestarjevega izvršnega direktorja Thomasa Ingenlatha je novi Polestar 3 športni terenec električne dobe, ki združuje evolucijo oblikovalske identitete znamke Polestar z visoko zmogljivim, športnim in prestižnim avtomobilom.

Polestar naj bi v prihodnjih treh letih vsako leto predstavil nov model, do konca prihodnjega leta pa naj bi bili prisotni v vsaj tridesetih državah v globalnem merilu. Širitev poslovanja je v skladu z načrtom rasti, po katerem naj bi do konca leta 2025 povečali število prodanih enot z 29.000 v letu 2021 na 290.000.

Prva naročila za novi Polestar 3 naj bi pričeli pobirati takoj po oktobrski premieri, pričetek njegove proizvodnje pa načrtujejo v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Polestar 3 bo debitiral oktobra"


JG2
1 leto 10 meseci nazaj

Sedi pet!

 
Konec proizvodnje modela Hyundai Ioniq
Cuprina vizija prihodnosti