Novice

Polestar O2 tudi kot produkcijski model

Produkcijsko različico konceptnega električnega roadsterja so poimenovali Polestar 6, nared pa naj bi bila do leta 2026.

Znamka Polestar je tudi uradno potrdila prihod produkcijske različice električnega roadsterja, zasnovanega na podlagi v marcu predstavljenega koncepta Polestar O2, ki bo na ogled v okviru tedna avtomobilizma v kalifornijskem Montereyu. Že takrat je izvršni direktor znamke Polestar Thomas Ingenlath namignil, da bi iz predstavljenega koncepta lahko nastal tudi produkcijski model, ob uradni potrditvi novega modela Polestar 6 pa je še poudaril, da so se za ta korak odločili na podlagi pozitivnih odzivov njihovih strank in medijev, ki so sledili razkritju koncepta.

Dodaja še, da je prihajajoči model idealna kombinacija zmogljivega električnega pogonskega sklopa in užitkov v vožnji s spuščeno streho, pri Polestarju pa so se odločili, da najavo novega modela obeležijo s posebno omejeno različico LA Concept. Polestar 6 bo v omejeni seriji 500 enot na voljo v barvnem odtenku modre Sky z 21-palčnimi platišči iz aluminija in svetlimi odtenki usnjene notranjosti v slogu koncepta O2.

Kot osnovo bodo pri švedski znamki vzeli hišno šasijo iz aluminija, uporabljeno tudi pri modelu Polestar 5, ki izhaja iz koncepta Precept. Za njegov pogon bo skrbel električni pogonski sklop z dvema motorjema in 650 kW (884 KM) sistemske moči ter 900 Nm navora v kombinaciji z 800-voltno arhitekturo. Ciljni pospešek iz mirovanja do 100 km/h naj bi bil dobre tri sekunde (3,2), najvišja hitrost pa bo znašala 250 km/h.

Pri Polestarju so že pričeli s pobiranjem prvih naročil za novi model, s proizvodnjo katerega naj bi pričeli v letu 2026. Podrobnih specifikacij in cen najavljenega modela Polestar 6 pa, kljub prvim rezervacijam, zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz razkril notranjost prihajajočega EQE SUV
Pred razkritjem koncepta Škoda Vision 7S