Novice

Popolnoma novi Opel Mokka je dobil integrirani nosilec koles FlexFix

Povsem novi Oplov SUV Mokka bo kupcem na voljo tudi s posodobljenim nosilcem koles FlexFix druge generacije, na katerega je mogoče vpeti tri kolesa.

Ekskluzivno Oplov nosilec je shranjen v zadnjem odbijaču, tako da je vedno v vozilu. Če ni v uporabi, je popolnoma neopazno shranjen v odbijaču. Tako kot Mokka, je bil tudi sistem FlexFix zasnovan za ljudi aktivnega življenjskega sloga, ki se radi odpravijo na potep s kolesom. Tudi če je polno naložen je mogoče nosilec FlexFix nagniti, kar omogoča doseganje prtljažnika. Prostoren SUV se na velikostni lestvici uvršča pod kompaktni razred. Ob ob prihodu na trg letos bo ponudil dodatno razsežnost uporabnosti z nosilcem FlexFix s seznama opreme za doplačilo.

Na izhodiščno izvedbo sistema FlexFix Mokke je mogoče vpeti eno kolo. V primerjavi s prvo generacijo nosilca, ga je mogoče obremeniti z 10 kg več, skupaj 30 kg. Za sistem FlexFix druge generacije je na voljo poseben adapter za vpetje dodatnih dveh koles. Tako je nanj mogoče vpeti tri kolesa, s skupno maso 60 kg. Izhodiščna cena nosilca FlexFix znaša 590 evrov (maloprodajni znesek, ki vključuje davek, je priporočen za Nemčijo). Za adapter je potrebno odšteti dodatnih 191 evrov.

Enkratne prednosti FlexFixa

S sistemom FlexFix ostaja Opel edina znamka na trgu z nosilcem koles, ki je popolnoma integriran in tako vedno v avtomobilu. Do uporabnika prijazen nosilec koles je preprost za uporabo, saj ga je mogoče izvleči in nastaviti brez posebnih orodij.

Posebna prijemališča iz gume zagotavljajo, da so kolesa varno in trdno vpeta. Kolesa je mogoče na nosilec tudi zakleniti, kar jih varuje pred tatovi, ko Mokka miruje. Tudi, ko je polno naložen, omogoča sistem FlexFix druge generacije z odklonom, preprosto odpiranje prtljažnih vrat in hiter dostop do Mokkinega prtljažnika.

Druga večja prednost Oplovega sistema FlexFix, v primerjavi s klasičnim nosilcem koles je, da je preprosto dosegljiv in zato izjemno ergonomičen. V nasprotju z drugimi nosilci, na katere je potrebno kolesa dvigniti na streho, nad glavo, je s preprostostjo in majhno obremenitvijo pri dvigovanju ter vpenjanju koles, sistem FlexFix prijazen do hrbtenice, tako kot sedeži s certifikatom AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), ki so prav tako na voljo v Mokki. Med prednosti v primerjavi z drugimi nosilci sodi tudi dejstvo, da za FlexFix ne veljajo omejitve hitrosti 120 km/h, kot za vožnjo s kolesi vpetimi na druge nosilce, na zadnjem delu vozila.

Mokka združuje funkcionalnost, udobje in pustolovski duh

Kljub temu, da meri v dolžino le 4,28 m, ponuja Mokka v notranjosti velikodušno prostor za pet oseb. Ob tem povezuje funkcionalnost, udobje privzdignjenega sedenja in pustolovski duh. Vozna dinamika Mokke je ukrojena po potrebah življenja v urbanih okoljih s prednostjo zmogljivostih vožnje izven omrežja asfaltiranih cest. Tako si je Mokko mogoče, ob le prednjem pogonu (FWD), omisliti tudi s štirikolesnim pogonom (AWD), tehnologijo za zagotavljanje učinkovitega pogona in vodljivosti tudi na neasfaltiranih cestah.

Trije učinkoviti motorji zagotavljajo spoštljive zmogljivosti. Vsi so opremljeni z ročnim menjalnikom in Oplovim sistemom za zmanjševanje porabe goriva Start/Stop. Na bencinski strani sta 1,6-litrski motor z največjo močjo 81 kW/115 KM in največjim navorom 155 Nm ter motor 1.4 Turbo, z največjo močjo 103 kW/140 KM z največjim navorom 200 Nm. Dizelske barve brani motor 1.7 CDTI z največjo močjo 93 kW/130 KM in največjim navorom 300 Nm, za katerega sta značilni ugodna poraba goriva in majhne emisije.

Vir: GM

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Petrol predstavlja…
Goriva Q Max od danes na vseh bencinskih servisih skupine Petrol

Več vsebin

Novice

Dve Oplovi premieri na Ženevskem avtomobilskem salonu 2012