Novice

Narejeno v Nemčiji: Oplovih 120 let

Opel, kot eden avtomobilskih proizvajalcev z najdaljšo tradicijo, bo naslednje leto praznoval 120 let.

Model 4/8 PS Opel Doktorwagen je postavil lestvico dostopnosti niže, saj je bil naprodaj za ceno med 4000 in 5000 markami, medtem ko so številni drugi avtomobili iz tega obdobja dosegali ceno do 20.000 mark.
Model 4/8 PS Opel Doktorwagen je postavil lestvico dostopnosti niže, saj je bil naprodaj za ceno med 4000 in 5000 markami, medtem ko so številni drugi avtomobili iz tega obdobja dosegali ceno do 20.000 mark.

Davnega leta 1899, ko je večina konj kraljevala na cestah še v štirinožni izvedbi, je Sophie Opel prisluhnila nasvetu sinov Carla, Wilhelma in Friedricha ter se odločila, da pričnejo s proizvodnjo avtomobilov. Začetek je zaznamovalo 65 ročno izdelanih vozil Opel Patentmotorwagen (patentirani avtomobil z motornim pogonom) System Lutzmann. Od samega začetka je bilo njihovo vodilo učinkovitost in tako so že leta 1924 uvedli proizvodnjo s tekočim trakom, kar je pripomoglo k prodajni uspešnosti množice Oplovih modelov s 4-konjskim motorjem, ki so sledili prvotnemu modelu Opel 4/12 PS Laubfrosch. Medtem ko so bili prvi modeli neposredni nasledniki kočij s konjsko vprego, pa so pri Oplu leta 1909 predstavili prvi sodoben majhen avtomobil, ki ga je že poganjal štirivaljni vrstni motor, razvit pri Oplu.

Tehnološka naprednost in dovršenost Oplovih vozil se je potrdila že v tridesetih letih 20. stoletja, ko so predstavili cenovno dostopna tehnološko napredna vozila. Opel P4 in njegov naslednik Kadett, ki je bil že takrat zasnovan na samonosni karoseriji, je bil leta 1938 naprodaj za dostopnih 1795 mark. Leta 1968 je na ceste pripeljal Opel GT, prvi športni avtomobil za širši krog kupcev. Znamka je imela tekom let vodilno vlogo v vseh segmentih, v času gospodarskega razcveta sta bila Kadettu ob boku še Opel Rekord in Kapitän, ki so jim kasneje sledili bolj športni modeli kot so Opel GT, Manta in Monza. Kapitän, Admiral in Diplomat ali na kratko KAD so krojili ponudbo razkošja, osemdeseta in devetdeseta pa so bila v znaku modelov Corsa, Zafira in Astra, ki je v prvi generaciji z 4,2 milijona proizvedenih enot postala največkrat izdelan Oplov model. Verjetno smo vsi občudovali športnost modela Calibra, ki je v različici Turbo 4×4 navduševala z 204 KM in z najnižjim koeficientom zračnega upora postala svetovni prvak v aerodinamiki, medtem ko je Opel Omega karavan ponujal več udobja vozniku in potnikom.

Tudi v sedanjosti Opel sledi tehnološkim smernicam, saj je Opel Ampera na novo postavila definicijo električne mobilnosti, prvotno z električnim motorjem in lastnim pogonskim virom, ki ga je predstavljal motor z notranjim izgorevanjem za podaljšanje dosega. Naslednji električni model iz nemškega Rüsselsheima bo različica Corsa-e, ki naj bi tudi s cenovno dostopnostjo osvojila kupce. Poleg Corse in Astre sedanjost Opla predstavljajo še modeli Insignia in vedno bolj popularna družina športnih terencev X – Mokka, Crossland in Grandland.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Euro NCAP izvedel prvi preizkus sistemov za delno samodejno vožnjo
Porsche potrdil še prihod karavanskega Taycana