Novice

Posebna serija modelov Dacia stavi na moderne dodatke

Dacia je za letošnji avtomobilski salon v Ženevi pripravila predstavitev omejene serije pod imenom Techroad, ki naj bi bila v nekaterih državah na voljo tudi pod imenom Ultimate.

Nova serija vozil z vrha ponudbe na predstavitvenem prostoru Dacie pokriva modela Duster in Logan ter celotno družino različic Stepway – Sandero, Logan MCV, Lodgy in Dokker. Zunanjost je prepoznavna po dveh posebnih barvnih odtenkih, fuzijsko rdeči in višavsko sivi, žlahtnost pa bodo poudarjali tudi rdeči detajli na bočnih linijah, pokrovih vzvratnih ogledal in stebričkih. Videz zunanjosti zaokrožujejo dvobarvna 16-palčna aluminijasta platišča (17-palčna  pri modelu Duster), ki so jim za piko na i dodali rdeč sredinski pokrov.

Notranjost modelov posebne serije je stilsko usklajena z videzom zunanjosti, rdeči dodatki pa popestrijo kombinacijo črne plastike armaturne plošče z videzom ogljikovih vlaken ter črno-sive barvne kombinacije sedežev in bočnih stranic. Serija vozil Techroad bo serijsko deležna tudi nekaj modernih dodatkov. V vseh modelih bodo kot del standardne opreme parkirna tipala zadaj, v modelu Duster pa naj bi bili na voljo tudi samodejna klimatska naprava, odklepanje in vžig motorja brez ključa, opozorilo za mrtvi kot, kamera z različnimi koti snemanja in multimedijski sistem z navigacijo ter podporo sistemoma Apple CarPlay in Android Auto.

Poleg običajne motorne ponudbe naj bi bila v modelu Duster Techroad na voljo tudi nova bencinska motorja 1,3 TCe 130 GPF in 1,3 TCe 150 GPF, ki bosta od letošnjega poletja naprej naprodaj tudi v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.

 

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Posebna serija modelov Dacia stavi na moderne dodatke"


mrtwelvetrees
5 leta 1 mesec nazaj

“nova bencinska motorja 1,3 TCe 130 GPF in 1,3 TCe 150 GPF” … nič pa ne piše v kakšni kombinaciji menjalnika?

xxl
5 leta 1 mesec nazaj

Prav posrečena je Dacia v teh “off-road” izvedbah. Škoda, da kakšen nov TCe ni tudi v drugih modelih, ne samo v Dusterju.

 
Najsvetlejša Peugeotova zvezda v Ženevi je čisto novi 208
Bentleyev posebnež v Ženevi je Continental GT Number 9 Edition