Novice

Postopno razkrivanje Lexusovega najmanjšega športnega terenca

Od predstavitve Lexusovega najmanjšega športnega terenca so minila že tri leta, zato bo na salon v Šanghaju japonski proizvajalec prestižnih vozil pripeljal prenovljeno različico NX-a.

Lexus o prenovljenem modelu skrbno molči, v uradni izjavi pa niso zapisali nič presenetljivega – NX bo s prenovo pridobil nekoliko posodobljen videz, z izboljšavami v potniški kabini pa bodo dvignili ergonomijo in funkcionalnost. Na račun izboljšav želijo potešiti zahteve kupcev premijskih športnih terencev.

Zadnji popravek je Lexus svojemu najmanjšemu športnemu terencu namenil v času lanskega avtomobilskega salona v Parizu, ko so v ponudbo dodali paket opreme Sport. Z njim kupec pridobi 18-palčna črna platišča, črne pokrove stranskih ogledal in črno obarvano masko hladilnika. Pod pokrovom se pri paketu Sport skriva dvolitrski prisilno polnjen agregat s 175 kilovati moči in 359 njutnmetri navora.

Poleg prenovljenega NX-a bo Lexus na Kitajsko pripeljal še model LS 500h, ki so ga javnosti prvič predstavili v Ženevi. Se pa Toyotina premijska enota nezadržno širi – po nastopu na kitajskem trgu bodo kmalu začeli s prodajo RX 450h, ES 300h in LX 450d v Indiji, kjer želijo v prihodnosti zgraditi tudi obrat za proizvodnjo vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električna prihodnost Škode
Veste, kako nastane nov profil pnevmatike?