Novice

Postopno razkrivanje Renaulta Austral

Renault nam je tokrat namenil uradno skico notranjosti novega športnega križanca Austral, ki je v fazi zaključnih testiranj.

Francoski avtomobilski proizvajalec po nedavno razkriti oziroma zakriti silhueti sedaj daje vpogled v sodobno zasnovo notranjosti novega modela, pri kateri pričakovano vleče vzporednice z notranjostjo električnega Mégana E-Tech Electric.

Renaultovi oblikovalci so imeli pri zasnovi notranjosti v mislih dobro počutje voznika in potnikov, ki naj bi bilo zagotovljeno s prostornostjo, izbiro kvalitetnih materialov ter izboljšano zvočno izolacijo. Nameščeni so novi ergonomski sedeži, več prostora pa bo, zaradi odsotnosti sredinskega tunela, na voljo tudi potnikom na zadnjih sedežih.

Pred voznikom se nahaja futuristično oblikovan štirioglat volan, za katerim bo za podajanje informacij poskrbela digitalna instrumentna plošča, povezana s sredinskim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema nad sredinsko konzolo. Po besedah predstavnikov Renaulta zaslon OpenR v obliki črke L velikosti 24,3 palca trenutno spada med največje na trgu.

Informacijsko-multimedijski sistem temelji na osnovi sistema Google Automotive Services, ki omogoča uporabo široke palete (Googlovih) aplikacij ter različne načine povezljivosti, vključno s podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay. Uporaba sistema naj bi bila intuitivna in enostavna, saj naj bi večino funkcionalnosti vsakdanje uporabe dosegli z enim ali največ dvema korakoma. Pri oblikovanju notranjosti so želeli doseči učinek zapredka, ki naj bi vozniku in potnikom nudil občutek varnosti, s podporo zadnje generacije asistenčnih sistemov ADAS.

Po besedah Agnete Dahlgren, direktorice oddelka Renault Design, zasnova notranjosti modela Austral temelji na visokih standardih kvalitete s poudarkom in osredotočenostjo na počutje potnikov, ki jim ob zagotovljenem osebnem prostoru istočasno omogoča prijetno sobivanje med vožnjo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Renault. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Klasični Mini z električnim pogonom
Bentley napoveduje pet novih električnih modelov