Novice

Predstavniki znamke BMW so mnenja da bo sistem naročnin kmalu sprejet s strani kupcev

Čeprav zaenkrat ni prevelikega interesa za naročilo dodatnih storitev in funkcionalnosti preko sistema naročnin, so predstavniki nemške znamke prepričani, da bodo kupci takšen sistem kmalu sprejeli.

Vse več avtomobilskih proizvajalcev se odloča za spremembo svoje ponudbe, ki naj bi jo v prihodnje sestavljalo še več storitev in funkcionalnosti, a bodo le-te kupcem na voljo le ob plačilu mesečnih ali letnih naročnin. V praksi sicer to največkrat pomeni, da kupec ne glede na začetno konfiguracijo dobi avtomobil z vgrajeno vso potrebno strojno opremo in tehnologijami. Funkcije so omogočene v skladu z zahtevano (in plačano) konfiguracijo, ob plačilu dodatnih naročnin pa proizvajalec lahko kasneje vklaplja tudi ostale funkcionalnosti.

Pričakovano odziv kupcev na nov način selitve denarja iz njihovih žepov ni bil najboljši, kar pa večine avtomobilskih proizvajalcev, vključno z znamko BMW, zaenkrat ne skrbi preveč. Predstavniki bavarske znamke so mnenja, da se bodo kupci kmalu prilagodili (oziroma se bodo primorani prilagoditi) novemu sistemu prodaje in plačevanja naročnin. Avtomobilski proizvajalci seveda v prihodnosti iz tega naslova pričakujejo občutne prihodke tudi po prvi prodaji vozila. Pri znamkah Ford in Volkswagen naj bi že v bližnji prihodnosti pričeli s tovrstno ponudbo, medtem ko Tesla že nekaj časa ponuja določene napredne funkcije asistenčnih sistemov le ob plačilu mesečne naročnine. Pri BMW-ju so so šli še korak dlje, saj naj bi že pričeli z zaračunavanjem manjših funkcionalnosti, kot je na primer ogrevanje sedežev in volana, avtomatskega preklopa dolgih luči ali delovanje prilagodljivega regulatorja hitrosti, ki so na voljo le ob plačilu dodatnih naročnin – zaenkrat sicer le na izbranih trgih.

Že pred tem so pri nemški znamki pričeli z zaračunavanjem povezljivosti s sistemom Apple CarPlay, vendar naj bi uporabniki dokaj hitro našli alternativni način priklopa, saj je bila večina mnenja, da bi morala biti ta funkcionalnost že v osnovi na voljo brez doplačil. Po besedah predstavnika znamke BMW Torstena Julicha naj bi se pri njih zavedali dejstva, da potrebe kupcev in njihova mobilnost ni več le enobarvna, saj se spreminja v odvisnosti od trenutnih razmer. Gledano s tega vidika naj bi bilo za stranko ugodneje, da ne plačuje vseh funkcionalnosti ob nakupu vozila, temveč ob plačilu mesečne naročnine omogoči njihovo delovanje le takrat, ko to res potrebuje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Predstavniki znamke BMW so mnenja da bo sistem naročnin kmalu sprejet s strani kupcev"


1 mesec 19 dni nazaj

Odkar so ti ekrani v igri se premium vozilo v notranjosti sploh več ne razlikuje od ene “kripe” iz Francije..

cashy
1 mesec 19 dni nazaj

jap, več, ko je zaslonov in večja, kot je njihova diagonala, bolj so premium 😀

xxl
1 mesec 21 dni nazaj

Ta kurč.. svet postaja vedno bolj kurč.. . Čez 20,30 let me itak ne bo več, na srečo.

1 mesec 21 dni nazaj

Jih bo že pamet srečala, ko se bodo na netu pojavile kode za odklepanje. Do sedaj so še vse zaščite padle kar so jih naredili.

thunderbolt
1 mesec 20 dni nazaj

Niso glupi, ze vejo zakaj so sli v to. Vem za primer bmw-ja zadnjih letnikov, ki ima gor novo mapo (tuning), pa ker ima avto updejte preko zraka, mu jo je vsak mesec ali par pobrisalo. Pri bmwju in miniju se belezi vsak poseg v racunalnik in se to posilja v tovarno redno, by air, zato ce zelis imeti garancijo, nimas kaj prckat (kot receno, pa oni tudi resetirajo stvar).

1 mesec 19 dni nazaj

Tisto garancijsko leto ali dve boš pa že potrpel ali pa plačal naročnino. Pol pa: navali narode!

 
Innoviz bo novi dobavitelj Skupine Volkswagen
Mercedes-Benz kmalu z novim naprednim operacijskim sistemom