Novice

Bo BMW-jeva uvedba naročnine za Apple CarPlay imela posledice tudi pri kupcih Toyote Supra?

Zaenkrat pri Toyoti za Supro ponujajo možnost brezplačne uporabe za štiri leta, kaj lahko pa se zgodi, da bo po tem obdobju za uporabo sistema potrebno plačati.

Glede na to, da so se pri bavarskem proizvajalcu BMW pred kratkim odločili zaračunavati naročnino za uporabo sistema Apple CarPlay, se lahko upravičeno vprašamo, kako bo s tem pri Toyoti. Uporabniki vozil BMW naj bi namreč po preteku 12-mesečnega preizkusnega obdobja za uporabo praktičnega sistema morali plačevati letno naročnino v višini 80 ameriških dolarjev (72€). Ob plačilu 300 ameriških dolarjev (267€), pa naj bi bilo možna uporaba sistema Apple CarPlay za obdobje 20-ih let, seveda v primeru, da nameravamo obdržati avto toliko časa. V praksi pa bo bolj verjetno, da bodo pri znamki pobrali več plačil različnih lastnikov za delovanje sistema v enem avtomobilu.

Medtem ko Toyota Supra modelnega leta 2020 prihaja v prodajne salone, so se tudi tu pričela porajati vprašanja v zvezi z dostopnostjo uporabe sistema Apple CarPlay. Nova Supra si namreč, poleg kar nekaj ostalih tehničnih rešitev, z modelom BMW Z4 deli tudi multimedijski sistem.

Kot večina ostalih avtomobilskih proizvajalcev, Toyota sicer zaenkrat v ostalih modelih uporabe tega sistema ne zaračunava, medtem ko naj bi za Supro kupcem ponudili prva štiri leta brezplačne uporabe. Pri japonskem proizvajalcu zaenkrat še nimajo pojasnil o tem, kakšni bodo pogoji uporabe po izteku štiriletnega obdobja. Po besedah njihovega tiskovnega predstavnika naj bi bilo več znanega kasneje, najverjetneje pa bo za uporabo potrebno plačilo.

V novem modelu Supra naj bi bilo sicer Apple CarPlay možno uporabljati v različicah opreme Premium in Launch, v katerih je na voljo multimedijski sistem z 8,8-palčnim zaslonom, saj osnovni sistem s 6,6-palčnim zaslonom ne podpira te možnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Bo BMW-jeva uvedba naročnine za Apple CarPlay imela posledice tudi pri kupcih Toyote Supra?"


Locher
4 leta 8 meseci nazaj

Morda velja razmisliti tudi o naročnini za izbiro načina vožnje. Ne plačaš, ostane v eco mode, motor ne gre čez 3000 obratov. Briljantno!

pskoda
4 leta 8 meseci nazaj

Tuning vse reši

xxl
4 leta 8 meseci nazaj

Nova tržna niša, itak delajo na tem, da sploh ne boš več vozil, kaj ti potem ostane drugega, kot brskanje po internetu. Ampak, za to imam telefon, tak, da si to naročnino nekam vtaknite.

 
Audi Q3 Sportback je novinec v vrsti trendovskih kupejevskih križancev
Japonci rahlo osvežili Mazdo2