Novice

Innoviz bo novi dobavitelj Skupine Volkswagen

Izraelsko podjetje bo poskrbelo za dobavo tipal lidar in programske opreme za zaznavanje predmetov v okolici vozil.

Skupina Volkswagen in izraelsko tehnološko podjetje Innoviz sta pretekli teden podpisala obsežen sporazum o dobavah sistemov lidar in programske opreme, potrebne za zaznavo objektov v okolici vozila, ki naj bi jih nemška znamka uporabljala pri sistemih samodejne vožnje v prihodnosti.

Dogovor zajema sodelovanje podjetja Innoviz in Volkswagnovega oddelka za razvoj programske opreme Cariad, kjer naj bi razvijali programske rešitve za celoten portfelj znamk Skupine Volkswagen.

V okviru podpisanega dogovora o sodelovanju naj bi Innoviz v obdobju prihodnjih osmih let dobavil komponente sistema lidar za med pet in osem milijonov vozil v ocenjeni vrednosti štirih milijard ameriških dolarjev (3,92 milijarde evrov). Prve dobave naj bi bile predvidene nekje okoli leta 2025.

Skupina Volkswagen je sicer precej aktivna na področju razvoja avtonomnih tehnologij za vozila prihodnosti – z ameriškim podjetjem Argo AI že razvijajo sistem avtonomne vožnje za komercialno uporabo predvsem pri flotah taksi vozil. Prvič naj bi ga uporabili v letu 2025 v nemških mestih München in Hamburg, s prvimi preizkusi na ameriških tleh pa naj bi pričeli prihodnje leto.

Pri nemški znamki sicer pričakujejo, da bodo njihova prva vozila z avtonomno tehnologijo višjih stopenj, ki bodo vozniku omogočale začasen umik pozornosti s ceste, naprodaj v drugi polovici tega desetletja, podobno kot pri Mercedesu pa bo možnost avtonomne vožnje najprej na voljo le na določenih odsekih avtocest.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Innoviz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lada e-Largus kot prvi električni avtomobil ruskega proizvajalca
Predstavniki znamke BMW so mnenja da bo sistem naročnin kmalu sprejet s strani kupcev