Novice

Škoda razkrila še skice notranjosti nove Octavie

Danes je počasno, a vztrajno podajanje podatkov avtomobilskih proizvajalcev o prihajajočih modelih sila popularno. Eni s tem začnejo že daleč pred predstavitvijo, drugi tik pred njo. No, Čehi spadajo med slednje, saj so sklenili zadnjih nekaj dni pred prihodom čisto nove Octavie na trg obročno postreči z mnogimi podrobnostmi.

Od popolnega razkritja novinke nas loči le še nekaj dni, Škoda pa nam je tokrat postregla z nekaj novih skicami njene notranjosti. Srčika le te sta, kot v novem Golfu, dva velika računalniška zaslona. Eden za volanskim obročem nadomešča običajne merilnike, medtem ko je drugi nameščen vrh sredinske konzole za večopravilni sistem.

Med sedežema je prepoznati tudi malo “Golfovo” klecno stikalo samodejnega menjalnika. Z njegovo majhnostjo poskušajo Čehi dodatno poudariti digitalnost novinke. Naj spomnimo, da je menjalnik DSG po novem v celoti elektronsko krmiljen, za ročno vmešavanje pa je treba zdaj poseči po dveh volanskih vzvodih. Ko smo že ravno pri volanskem obroču, tudi tega so preoblikovali, glavna novost pa je, da bo brez spodnje prečke, kar pomeni, da bo imel zgolj dve prečki. Na njima bo še vedno najti stikala za poveljevanje radijskemu sprejemniku in tempomatu.

Skica daje vtis zelo prestižnega kokpita in verjamemo, da bo v najboljših različicah ta tudi res žlahtna. Se nam pa zato poraja vprašanje, kakšna bo v vstopnih, cenejših in posledično manj bogato opremljenih izpeljankah modela. Se bojimo, da bistveno manj atraktivna, kot nas Čehi prepričujejo v zadnjih dnevih pred uradno predstavitvjio novinke, ki je potrjena za 11. november v njim domači Pragi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Futuron je najnovejši Kiin avtonomni koncept
Audi z RS Q8 podrl hitrostni rekord Nürburgringa

Več vsebin

Testi

Češka klasika z novo obleko, a enakimi ambicijami

Škoda Octavia Combi 2.0 TDI L&K
Testi

Dobrodošli v kraljestvu leva

Peugeot 508 RXH 2.0 BlueHDi 180