Novice

Prenovljena družina Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz je razkril prenovljene različice modelov CLA in CLA Shooting Brake, prihajajo pa tudi osvežene različice z oznako AMG.

Prenova na sredini življenjskega cikla Mercedesovim modelom CLA prinaša posodobljen videz, novo generacijo informacijsko-multimedijskega sistema MBUX ter več zmogljivosti elektrificiranih pogonskih sklopov.

Osveženi modeli CLA bodo prepoznavni po sodobnejšem videzu sprednjega dela s spremenjeno masko in zadnjega dela z novo zasnovo difuzorja. Standardno bodo na voljo napredni LED žarometi High Performance, ki bodo skupaj z novo zasnovo zadnjih luči zagotavljali svojevrsten svetlobni podpis. Kupci bodo dobili možnost izbire med novima odtenkoma modre ter novo zasnovanimi platišči  v velikosti med  17 in 19 palcev. Posodobitev so bili deležni tudi modeli AMG, ki ob novih zasnovi sprednjih in zadnjih luči ter specifični sprednji maski dobivajo tudi nova 18- in 19-palčna platišča.

Notranjost bo imela nove barvne kombinacije ter standardno kombinacijo 7- in 10,25-palčnega zaslona, opcijsko pa bosta oba zaslona v velikosti 10,25 palcev. Serijsko bodo na voljo komfortni sedeži v kombinaciji umetnega usnja Artico in tkanine s tridimenzionalnim vzorcem. Prenova vsem modelom CLA prinaša širšo paleto asistenčnih sistemov, standardno pa bosta vključena samodejni preklop dolgih luči in kamera za vzvratno vožnjo. Nova generacija sistema MBUX bo ponujala drugačne možnosti prikaza in kvalitetnejšo zvočno izkušnjo v povezavi z zvočnim sistemom Burmester.

Določenih posodobitev so bili deležni tudi pogonski sklopi, ki bodo imeli ob elektrifikaciji dodatne zmogljivosti. Bencinski štirivaljniki s prostornino 1.332 ali 1.991 kubičnih centimetrov bodo standardno povezani s 7- ali 8-stopenjsko avtomatiko in bodo na voljo v različicah CLA 180 (100 kW), CLA 200 (120 kW) ter CLA 220 4Matic (140 kW) in CLA 250 4Matic (165 kW). Priključno-hibridni pogonski sklop v različici CLA 250 e bo sestavljen iz 1,3-litrskega bencinskega motorja (120 kW) in električnega motorja (80 kW) s skupno močjo 160 kW in do 82 km električnega dosega, medtem ko bo dizelske barve v vseh treh različicah zastopal štirivaljnik s 1.950 cm3 prostornine in močjo 85 kW (CLA 180 d), 110 kW (CLA 200 d) in 140 kW (CLA 220 d). Modele AMG bo poganjal dvolitrski bencinski štirivaljnki, ki bo ob podpori turbine v različici AMG CLA 35 4Matic razvil 225 kW, v različici AMG CLA 45 S 4Matic+ pa bo ob podpori dveh turbin na voljo s 310 kW največje moči. Oba motorja bosta serijsko povezana z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama AMG Speedshift DCT 8G.

Točnega datuma pričetka prodaje in cen prenovljenih modelov CLA pri znamki Mercedes-Benz še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin DBS 770 Ultimate za slovo legende
Sveže podrobnosti prihajajoče Hyundai Kone