Novice

Sveže podrobnosti prihajajoče Hyundai Kone

Hyundai je predstavil lastnosti nove generacije modela Kona, ki bo najprej namenjena korejskim kupcem.

Korejski avtomobilski proizvajalec je razkril specifikacije druge generacije modela Kona, ki bo na voljo korejskim kupcem. V korejskih prodajnih salonih bosta ob električnem in hibridnem pogonu na voljo še dve različici bencinskega motorja.

Dvolitrski atmosferski bencinski štirivaljnik bo razvil 110 kW (150 KM) in 179,5 Nm navora ter naj bi bil na voljo le v kombinaciji s pametnim menjalnikom IVT (Intelligent Variable Transmission), medtem ko bo 1,6-litrski T-GDi ob pomoči turbine ponujal 146 kW (198 KM) in 265 Nm navora. Pogonski sklop hibridne različice bo sestavljen iz 1,6-litrskega atmosferskega motorja GDi v kombinaciji z električnim motorjem s skupno močjo 104 kW (141 KM) in 265 Nm navora, medtem ko podrobnosti baterijsko gnane električne različice zaenkrat še ne razkrivajo.

Druga generacija modela Kona je s 4,350 m dolžine, 1,825 m širine in 1,580 m višine in medosjem 2,660 m večja od predhodnika ter zasnovana skladno z novimi oblikovalskimi smernicami in prilagojenim svetlobnim podpisom LED žarometov. Električna različica se bo od ostalih razlikovala tudi po zasnovi sprednjega odbijača in plastičnih oblogah v barvi karoserije, na voljo pa naj bi bila tudi športna različica N, ki bo ob poudarjenem športnem značaju lahko prepoznavna tudi po črni strehi in posebni izvedbi 19-palčnih platišč.

Notranjost nove Kone v primerjavi s predhodno generacijo ponuja več prostora ter sodobnejšo zasnovo armaturne plošče in osrednje konzole. Za prikaz bo skrbela kombinacija 12,3-palčnega zaslona digitalne instrumentne plošče in enako velikega zaslona informacijsko-multimedijskega sistema z možnostjo brezžičnih posodobitev. Za več varnosti in pomoč vozniku bo skrbel širok nabor asistenčnih sistemov ADAS, vključno s prilagodljivim regulatorjem hitrosti v povezavi z navigacijo ter pomočnikom za vožnjo po avtocestah.

Specifikacije nove generacije modela Kona, ki bodo namenjeni globalnim trgom, naj bi razkrili v marcu, ko naj bi predstavili tudi več podrobnosti baterijsko gnane električne različice.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljena družina Mercedes-Benz CLA
Izera bo prvi proizvajalec električnih vozil na Poljskem