Novice

Aston Martin DBS 770 Ultimate za slovo legende

Britanski proizvajalec prestižnih športnih avtomobilov je ob slovesu modela DBS predstavil posebno omejeno serijo.

Zadnja različica trenutne generacije Aston Martinovih modelov DBS poleg stilske preobrazbe dobiva več moči in izboljšano podvozje. Inženirji britanske znamke so med drugim dodatno izboljšali odzivnost volana ter prilagodili nastavitve blaženja in nadgradili programsko opremo sistema prilagodljivega vzmetenja.

Prepoznavnost omejene serije bo zagotovljena s spremenjeno zasnovo sprednje maske, novim pokrovom motorja, dodatnimi elementi iz ogljikovih vlaken in spremenjenim zadnjim difuzorjem. Videz zaokrožajo še unikatna 21-palčna platišča, ki bodo na voljo v različnih barvnih odtenkih v kombinaciji s pnevmatikami Pirelli P Zero.

V notranjosti bodo standardno na voljo športni sedeži s prevlekami iz usnja in alkantare ter kombinacija barvnih dodatkov in emblemov serije DBS 770 Ultimate. Opcijsko bodo na voljo še sedeži Performance, kupci pa bodo imeli možnost individualizacije po lastnih željah, za kar bodo poskrbeli v oddelku Q by Aston Martin.

Za pogon serije modelov Aston Martin DBS 770 Ultimate bo skrbela nadgrajena različica 5,2-litrskega dvanajstvaljnika (V12) z dvema turbinama ter 566 kW (770 KM) moči in 900 Nm navora, ki bo na voljo v širokem razponu vrtljajev (1.800 – 5.000 vrtljajev/min). Za prenos moči in navora bo ob pomoči mehanskega diferenciala z omejenim zdrsom poskrbel 8-stopenjski samodejni menjalnik znamke ZF s prilagojenimi nastavitvami. Novi Aston Martin DBS 770 Ultimate bo dosegel najvišjo hitrost 340 km/h.

Aston Martin DBS 770 Ultimate bo na voljo v omejeni seriji 499 enot – izdelali nameravajo 300 primerkov različice Coupe in 199 primerkov različice Volante. S proizvodnjo posebne omejene serije bodo pričeli tekom tega četrtletja, prve dobave kupcem pa so predvidene v tretjem četrtletju letošnjega leta. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da so vsi primerki že vnaprej razprodani.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Aston Martin. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novo poročilo ACEA o vozilih v Evropski uniji
Prenovljena družina Mercedes-Benz CLA