Novice

Mercedesovi modeli kmalu brez opcije ročnega menjalnika

Mercedes-Benz bo najverjetneje že prihodnje leto pri vseh modelih na evropskem trgu ponujal le samodejni menjalnik.

Pri nemški znamki naj bi že potrdili, da s prihodnjim letom tudi v Evropi pri vseh modelih iz njihove ponudbe  umikajo ročni menjalnik. Za podoben korak so se že pred leti odločili na ameriškem trgu, v Evropi pa lahko trenutno ročni menjalnik naročijo kupci vstopnih modelov razreda A in B ter CLA.

Po besedah predstavnikov Mercedes-Benza naj bi se za ta korak odločili tudi zaradi povečevanja deleža električnih vozil in povpraševanja kupcev po elektrificiranih modelih z motorji na notranje zgorevanje, ki že v osnovi nimajo ročnega menjalnika. Pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu naj bi sicer možnost ukinitve ročnih menjalnikov omenjali že pred dvema letoma ob predstavitvi načrtov za prihodnost, ki so vključevali različne ukrepe za zniževanje stroškov.

Čeprav pri Mercedes-Benzu zaenkrat še ne razkrivajo časovnice, pa naj bi se po nekaterih informacijah sprememba lahko zgodila že tekom prihodnjega leta. Najverjetneje bo prihajajoči prenovljeni razred A posledično na voljo le s samodejnim menjalnikom, podobna usoda pa po prenovi čaka tudi modele CLA in razreda B.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW naslednji v vrsti spreminjanja prodajnih strategij
Naraščajoče cene litija preprečujejo možnost pocenitve električnih vozil