Novice

Prenovljeni Superb ponuja še več udobja

Škoda je v Bratislavi, poleg novosti s področja električne mobilnosti, predstavila še nove različice prenovljenega modela Superb.

Kljub dolgoletnemu pokroviteljstvu svetovnega prvenstva v hokeju IIHF, je Škoda letos prvič izkoristila priložnost in ob tej priliki predstavila nekaj svojih novosti. Tako so v Bratislavi predstavili tudi prenovljene modele njihove admiralske ladje Superb, ki prihaja z novim videzom, še več dinamike in paketom novih tehnoloških pripomočkov. Ob tokratni prenovi so poleg hibridne različice Superb iV, paleti modelov Superb dodali še različico Scout, medtem ko bodo ljubitelji prestiža najverjetneje pogledovali k izvedenki Laurin & Klement.

Superb še naprej ostaja med vodilnimi v svojem razredu, saj s 4.862 mm dolžine, 1.864 mm širine in medosno razdaljo 2.841 mm ponuja obilo prostora in udobja tudi potnikom na zadnjih sedežih ter dovolj prostora za prtljago.

Prenovljen videz zunanjosti odkrije že prvi pogled na prednji del, kjer, ob novih matričnih žarometih, mogočen videz poudarjajo spremenjene reže hladilnika in prednji odbijač, ki skupaj z dodatki iz kroma na zadku zaokrožujejo osvežen videz celote. Dodatki iz kroma dodajo piko na i tudi prenovljeni notranjosti, ki poleg udobja ponuja moderne tehnološke rešitve v duhu filozofije Simply Clever. Poleg opcijskega virtualnega kokpita naj bi bila možna izbira med tremi različnimi multimedijskimi sistemi, z zasloni na dotik različnih velikosti (8 ali 9,2 palcev) in možnostjo navigacije. S pomočjo kartice SIM naj bi bil preko Wi-Fi dostopne točke možen dostop do interneta in povezava do mobilnih storitev Škoda Connect.

Poleg priključnega hibrida naj bi bilo moč izbirati še med šestimi različicami motorjev (1.6 TDI – 88 kW / 120 KM, 2.0 TDI – 110 kW / 150 KM, 2.0 TDI 140 kW / 190 KM, 1.5 TSI – 110 kW / 150KM, 2.0 TSI – 140 kW / 190 KM in 2.0 TSI – 200 kW / 272 KM), skladnih z normo 6d-Temp. Skupno naj bi bilo na voljo 10 kombinacij v navezi s 6-stopenjskim ročnima oziroma 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom DSG, najmočnejše motorje pa naj bi bilo moč kombinirati tudi s pogonom na vsa kolesa.

Poleg novih matričnih žarometov bo vozniku v pomoč tudi množica asistenčnih sistemov, ki poleg ostalih vključujejo prilagodljiv tempomat z možnostjo predvidevanja, pomočnika za menjavo voznega pasu, ki zna v sili zaustaviti avtomobil na odstavnem pasu, sistem za zaščito pešcev ter novost, elektromehanični ojačevalnik zavorne sile, ki naj bi bil na voljo v vseh modelih Superb.

Avtomobilizem.com (Vir, foto in video: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenovljeni Superb ponuja še več udobja"


jankometka
1 leto 2 meseci nazaj

Sploh ne vidim razlike med tole prenovljeno različico. Morda kakšen dodaten sistem, nekakšne identitete po kateri bi jo hitro prepoznal na cesti pa tukaj res ne vidim. Na kratko, dolgčas…

 
Ford bi z Agility Robotics dostavljal avtonomno vse do praga
Škoda tudi uradno vstopila v svet električne mobilnosti