Novice

Inovativna svetlobna tehnologija prenovljene Škode Superb

Bliža se dan razkritja prenovljene Škode Superb, zato nam znamka razkriva vse več podrobnosti.

Tančice skrivnosti s prenovljenega Superba bodo odkrite čez dober teden, 23. maja 2019, na dan začetka četrfinalnih tekem Svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF, ki trenutno poteka v Bratislavi.

Da nam do takrat ne bo dolgčas, so pri znamki poskrbeli s sporočilo za javnost, v katerem so se posvetili svetlobni tehniki, zaradi katere bo Superb še varnejši. V njem bo Škoda namreč  prvič v serijski avtomobil vgrajevala matrične žaromete v polni tehniki LED. Ob novih prednjih žarometih bo imel Superb še novo oblikovane meglenke v tehniki LED ter zadnje luči v tehniki LED z dinamičnimi smerniki, ki ob vklopu zasvetijo po vrsti od sredine vozila navzven.

Glavne značilnosti in delovanje svetlobne tehnike prenovljenega Superba so predstavili s pomočjo oblikovalske skice, ki prikazuje zgradbo inovativnega sistema žarometov, ki ga sestavljajo modul LED za zasenčene in dolge luči ter še tri komore LED za dolge luči. Tanka svetlobna letev (prav tako v tehniki LED) služi kot smernik ter za dnevno in pozicijsko luč. Nad njo so razporejene tanke igle, ki so sestavni del nove animirane funkcije Coming/Leaving Home. Ob odpiranju ali zapiranju vozila slednja po vnaprej določenem zaporedju samodejno vključi in izključi elemente sprednjih in zadnjih luči.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Inovativna svetlobna tehnologija prenovljene Škode Superb"


tomzzi
4 leta 11 meseci nazaj

Verjetno bo tudi osvetlitev ovinkov. Ampak verjetno brez premikajočih elementov. Corner light pa sigurno bo.
Itak pa če imaš matrične imaš vse osvetljeno na svoji strani. Kot tudi delno na drugi strani (dolge luči). Tako, da ni panike. Lastne izkušnje. Tako, da bodo verjetno super in vredne doplačila če se velik ponoči voziš.

radar
4 leta 11 meseci nazaj

Škoda ima vrhunski marketing. Oni bi prodali starega osla za vrhunskega lipicanca. In kupec bi ponosno odšel domov…

mrtwelvetrees
4 leta 11 meseci nazaj

Kaj pa sledenje ovinkom ?

 
Kia s skicama še enega malega športnega terenca
Mercedes-Benz bo od leta 2039 ogljično nevtralen