Novice

Prva uradna skica prenovljene Škode Superb

Češka znamka Škoda je javnost razveselila s prvo računalniško generirano skico Superba, ki ima tudi pri nas veliko občudovalcev.

Oblikovna preobrazba naj bi še poudarila eleganco znamkinega zastavonoše, za katerega napovedujejo, da bo javnosti prvič predstavljen v okviru Svetovnega prvenstva v hokeju na ledu IIHF, ki se bo začelo 10. maja v Bratislavi. Omenjeno prvenstvo je, tako kot Superb, za Škodo posebnega pomena, saj so ponosni sponzor dogodka že vse od leta 1993.

Po opisu iz sporočila za javnost spremembe zunanjosti ne bodo dramatične, prinašajo pa čiste odrezane linije prednjih žarometov, prepoznavno obrobo meglenk in tipično Škodino masko. Tudi Superb bo po novem na zadku namesto logotipa nosil stiliziran napis Škoda. Pričakujemo pa še, da mu bodo pri znamki namenili najnovejše tehnične inovacije, ki tovrstnemu modelu, znanemu predvsem po izjemni prostornosti, vsekakor pripadajo.

Začetki modela Superb segajo v leto 1934, ko so ga začeli izdelovati v tovarni Mladá Boleslav. Od leta 1947 so ga kot prvi model dve leti sestavljali v tovarni Kvasiny, nato pa je sledilo dobrega pol stoletja prekinitve. Prva generacija novodobnega Superba je bila predstavljena javnosti leta 2001, od leta 2015 pa je na trgu njena tretja reinkarnacija.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW napoveduje GranCoupe serije 8
Porsche 911 Speedster za pregrešno premožne