Novice

Preobrazba Renaultovega proizvodnega obrata v Flinsu

Skupina Renault v Flinsu ustvarja prvo evropsko tovarno, namenjeno krožnemu gospodarstvu na področju mobilnosti.

Re-Factory Flins naj bi postal prvi proizvodni obrat v Evropi z negativno bilanco CO2, kar nameravajo doseči do leta 2030. Preobrazba obstoječe tovarne naj bi francoskemu avtomobilskemu proizvajalcu omogočila učinkovit nastop na rastočem trgu mobilnosti in dobrobit naglo rastočega vira vrednosti, hkrati pa s tem projektom dodatno utrjujejo svojo industrijsko dejavnost na področju Francije.

V okviru skupine Renault naj bi potekala izobraževanja za zaposlene v obratih Flins in Choisy le Roi, kjer že poteka prenova. Načrtujejo podporne in izobraževalne sheme za razvoj veščin, do leta 2030 pa naj bi v obratu nudili delo več kot 3.000 zaposlenim.

Obratovanje novega obrata Re-Factory naj bi postopoma steklo med prihodnjim letom in letom 2024 ter naj bi slonelo na velikem omrežju partnerjev iz različnih sektorjev, ki vključuje zagonska podjetja, akademske partnerje, večje skupine ter lokalne skupnosti. Zasnovano bo okrog štirih središč dejavnosti, preko katerih bo omogočeno spremljanje celotne življenske dobe avtomobila s poudarkom na glavnih sestavnih delih krožnega gospodarstva – dobavi, eko-zasnovi, ekonomiji funkcionalnosti in vzdrževanja, ter možnosti ponovne rabe, prenove in predelave.

Štiri središča dejavnosti, ki bodo delovala v interakciji s svojim okoljem ter v medsebojni komplementarnosti bodo naslednja:

  • Re-Trofit, kjer bodo združene vse dejavnosti, ki omogočajo podaljšanje življenske dobe vozil in njihove uporabe; vključujejo obrat Factory VO za obnovo rabljenih vozil v sklopu dejavnosti “retrofit”, kjer bodo potekale predelave vozil s klasičnim pogonom v okolju manj škodljive vrste pogona, storitve popravil voznih parkov in novih mobilnosti, pa tudi izdelava redkih rezervnih delov s pomočjo 3D tiskalnikov;
  • Re-Energy, kjer bo potekal razvoj potencialov rabe električnih akumulatorjev in novih energij na industrijski ravni;
  • Re-Cycle, v katerega bodo vključene različne dejavnosti obrata Choisy le Roi;
  • Re-Start, ki bo namenjen povečanju vrednosti in razvoju industrijskega strokovnega znanja ter pospeševanju raziskav in uvajanja novosti na področju krožnega gospodarstva; v okviru središča Re-Start bo poleg inkubatorja delovalo tudi univerzitetno in izobraževalno središče.

Predsednik upravnega odbora Renaulta, Dominique Senard, je poudaril, da so napovedani cilji plod izrednega dela Renaultovih ekip in konstruktivnih posvetovanj z ostalimi deležniki, vključno z lokalnimi skupnostmi. Projekt Re-Factory po njegovih besedah pomeni svež veter za Renault, njegove zaposlene in za celotno dinamiko območja.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault. Foto in video: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najstarejši slovenski Peugeot bo star sedemdeset let.
Seat v novo investicijo za prihodnost