Novice

Pri Porscheju pripravljajo reli različico modela Cayman

Pri Porschejevem športnem oddelku Motorsport so pripravili koncept reli izvedenke modela Cayman, pri kateri so za osnovo uporabili serijsko različico GT4, ki sicer velja za najbolj dirkaško nastrojeno. Odločitev o tem ali se bo Porsche v prihodnje podal v tekmovalne vode s podobnim vozilom, kot je Cayman GT4 Clubsport Rally Concept, pa naj bi bila znana do konca leta.

Koncept so pri Porsche Motorsport pripravili na modelu Cayman GT4, ki velja že v osnovi za izjemno hitrega in vodljivega. Za pogon pri serijski različici skrbi 3,8-litrski šestvaljnik, ki proizvede 385 »konjev«, pospeši od 0 do 100 km/h v 4 sekundah in pol ter doseže 295 km/h najvišje hitrosti. Podrobnejše tehnične značilnosti koncepta Clubsport Rally so zaenkrat še skrivnost, znano je le, da je dobil dodatno mehansko zaporo zadnjega diferenciala, dirkaške Michelinove pnevmatike Pilot Sport, nekatere zaščitne elemente ter dodatne žaromete na sprednjem pokrovu.

Porschejev Cayman GT4 Clubsport Rally Concept bo sicer prvič resneje preizkusil dirkač Romain Dumas, ki je letos s Volkswagnovim prototipnim dirkalnikom I.D. R dosegel rekordni čas pri vzponu na ameriški vrh Pikes Peak. Koncept bo svojo krstno vožnjo doživel na reli dirki v Nemčiji, ki bo dala nemškemu proizvajalcu športnih avtomobilov dokončni odgovor, če naj sploh nadaljujejo z razvojem tovrstnega dirkalnika.

Avtomobilizem.com (Vir: Motortrend. Foto: Porsche Motorsport.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Deset milijonov Mustangov
Mazda, Suzuki in Yamaha z napačnimi podatki o emisijah in porabi