Novice

Prihaja nov superšportnik slovenskega izvora

Tushek Aeon je superšportni avtomobil iz podjetja nekdanjega slovenskega dirkača.

Podjetje Tushek Supercars je ustanovil bivši slovenski dirkač Aljoša Tušek in že vrsto let piše svojo zgodbo superšportnih avtomobilov. Leta 2012 so kot prvi model predstavili Renovation T500, trenutno pa njihovo zgodbo pripoveduje hibridni TS 900 H Apex.

Podjetje iz Slovenj Gradca je razkrilo prve podrobnosti novega superšportnega modela Aeon, s katerim želijo osvojiti del kupcev tega segmenta. Na voljo naj bi bil v dveh konfiguracijah pogona – električni ali hibridni.

Hibridno različico Aeon H naj bi poganjal bencinski osemvaljnik v kombinaciji z električnim motorjem. Sistemska moč pogonskega sklopa naj bi znašala 1.950 KM, kar ob predvideni masi 1.480 kg pomeni specifično moč 1,3 KM na kilogram. Električna različica Aeon E naj bi imela vgrajen električni pogonski sklop s skupno 2.500 KM. Ob masi, nižji od 1.600 kg, se razmerje med močjo in maso ustavi pri izjemnih 1,7 KM na kilogram –  za primerjavo, Rimčeva Nevera ob manjši moči tehta preko dveh ton.

Uradna predstavitev modela Aeon je načrtovana v roku dveh tednov, po besedah Aljoše Tuška pa model Aeon najavlja novo obdobje v proizvodnji superšportnih modelov. Ta bo temeljila na personalizaciji, vsak od modelov omejene serije, ki naj ne bi presegla stotih primerkov, pa bo prilagojen željam lastnika.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Tushek. Foto: Tushek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zmanjševanje porabe fosilnih goriv še pred koncem desetletja
Nemci brez zadostne podpore deklaraciji o e-gorivih