Novice

Prihaja prenovljeni Mercedes-Benzov razred V

Pri Mercedesu so razkrili prenovljeno podobo in nekaj tehničnih novosti, ki jih bo v letošnjem letu deležen razred V.

Lepotne operacije se tokrat sicer niso lotili preveč agresivno, kljub temu pa je prenovljen videz sprednjega dela bolj skladen s trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke. Za bolj agresiven videz poskrbi preoblikovan sprednji odbijač z vgrajenimi odprtinami za zajem zraka in širše reže, za katerimi se skriva hladilnik. V odvisnosti od izbranega paketa opreme bodo videz lahko popestrili tudi dodatki iz kroma. Na voljo naj bi bile tudi štiri nove barvne nianse in možnost izbire med ravno toliko novimi izvedbami aluminijastih platišč v velikostih med 17 in 19 palcev.

Bolj opaznih sprememb je bila deležna kabina, saj so se oblikovalci potrudili in jo uredili v skladu s filozofijo notranjosti osebnih avtomobilov. Njen videz je tako postal še bolj skladen s sodobno podobo, uporabljeno v osebnih avtomobilih znamke. Prenovljena armaturna plošča z odprtinami zračnikov v obliki turbine, 10.25-palčni zaslon ter možnost digitalnih merilnikov izražajo duh sodobnosti, medtem ko površine, prevlečene z usnjem poudarjajo eleganco. Eden večjih adutov razreda V še naprej ostajajo prilagodljive konfiguracije zadnjih sedežev, od osnovne s šestimi sedeži do tiste z osmimi v daljši različici. Ob naročilu najprestižnejše izvedbe bodo potniki na luksuznih sedežih v drugi vrsti deležni udobja, enakovrednega tistemu v razredu S. V prodajni paleti še naprej ostaja tudi potovalna različica Marco Polo, ki se je bo prenova dotaknila kasneje v letošnjem letu.

Za še večjo varnost bo vozniku v pomoč nekaj novih asistenčnih sistemov, med drugimi tudi sistem za zaviranje, ki ob neodzivnosti voznika ustavi vozilo ob možnosti neposrednega trka, samodejna prilagoditev snopa dolgih luči pa naj bi z izklapljanjem posameznih LED segmentov preprečevala zaslepitev drugih udeležencev v prometu.

K tokratni prenovi spada tudi novi dvolitrski štiricilindrski dizelski agregat, ki v različici V 250 nudi 140 kW (190 KM) in 440 Nm navora (9,5 s od 0 do 100 km/h, največja hitrost 204 km/h), močnejša izvedba V 300  pa razvije 176 kW (239 KM) in 500 Nm navora (7,9 s od 0 do 100 km/h, največja hitrost 220 km/h), z možnostjo dodatnih 30 Nm v krajših intervalih pospeševanja. Močnejši motor bo že serijsko v navezi z novim avtomatskim menjalnikom 9G-Tronic, medtem ko ga bo pri šibkejši različici možno dodatno naročiti. Novi motor ima približno 17 odstotkov nižjo maso v primerjavi s predhodnikom, z uporabo različnih tehnologij pa so dosegli še nižjo porabo in bolj čiste izpuste. V osnovi naj bi se moč na cesto prenašala preko zadnjega kolesnega para, opcijsko pa naj bi bil na voljo tudi štirikolesni pogon.

Prenovljeni razred V, ki je v letu 2018 osvojil lovoriko najbolj prodajanega v svojem razredu, naj bi bilo v Evropi možno naročiti od marca letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz, Auto Express. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Volkswagen Dune Buggy je električno gnana igrača 21. stoletja
Mercedesov koncept EQV s prvim nastopom v Ženevi