Novice

Koncept Volkswagen Dune Buggy je električno gnana igrača 21. stoletja

Tehnično osnovo originalnega Hrošča so predelovalci vozil širom sveta enako kot Volkswagen uporabljali za osnovo pri pripravi številnih bolj ali manj odštekanih vozil. Tako imenovani Buggy za igrivo preganjanje po peščenih sipinah puščav je bil eden od njih.

Izjemna prilagodljivost Hroščeve »platforme« je bila očitno neke vrste vzor Volkswagnu pri snovanju električne platforme MEB. Ta, pravijo v Wolfsburgu, je tako večnamenska, da jo je možno uporabiti za zelo širok nabor konceptov vozil. Ti so lahko velikoserijski ali pa takšni, ki bi se jih izdelalo v bolj butični nakladi. Koncept vozila, kot je napovedani Dune Buggy, nedvomno spada v skupino slednjih, saj interes zanj vsekakor je na svetu, a bi se entuziastov najbrž našlo na letni ravni nekaj sto, ne pa deset ali sto tisoč letno.

Kakorkoli že, Volkswagen (še) ni rekel, da bo Dune Buggy dejansko spravil do serijske proizvodnje, pravijo pa, da ravno zaradi njegove postavitve na platformo MEB in dejstvo, da je ta  v bodočnost usmerjena baterijsko električna, ni nemogoče.

Razen dveh skic o konceptu nam v tem trenutku niso zaupali nič uporabnega. Res je, da tudi ti dve razkrivata nekaj zanimivosti o njem. Prva je ta, da je obran do osnove, namenjen čistemu uživanju v vetru z vseh strani. Brez strehe nad glavami, nobenih vrat na boku, spuščena bočna linija za enostavnejše vstopanje in izstopanje iz avta, varnostni lok zadaj za varovanje potnikov v primeru prevračanja in velika kolesa potisnjena v skrajne vogale avta s terenskim dezenom za zabavo.

O njegovem pogonu so ravno tako skrivnostni, a glede na to, da je osnovan na platformi MEB, je jasno, da je ta zadaj gnan ali v najboljšem primeru vsekolesno gnan. Baterija je najbrž najmanjša od treh opcij, ki jih bodo v razponu med 48 in 111 kWh ponujali v vozilih na MEB.

Verjamemo da nam bodo Nemci več o njem povedali najkasneje 5. marca letos, ko ga bodo pokazali javnosti v švicarski Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Posebna serija Citroën Origins v počastitev stoletnice
Prihaja prenovljeni Mercedes-Benzov razred V