Novice

Prihaja športno nabriti Hyundai i20

Hyundai i20 se je pred nekaj dnevi prvič predstavil javnosti na pariškem avtomobilskem salonu, zdaj pa so svetovni svet obkrožile novice, da bo prav najnovejši malček tisti, ki bo prvi nosil oznako ”N Performance”.

Jürgen Grimm, vodja razvoja pogonskega sklopa za evropski del Hynudaia, je dejal, da je pravi čas za prihod športnega i20, le 10 mesecev za uradno predstavitvijo oddelka N Performance. ” Pomislite na i20, na katerem je velika oznaka N in predstavlja športno znamko vozila. Razmišljajo o konfiguraciji z 1,6-litrskim prisilno polnjenim motorjem in okoli 250 “konji” (185 kW). Nekaj takšnega, kot replika WRC dirkalnika,” je še zaključil.

V i20 N naj bi bil vgrajen 1,6-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat, kot ga poznamo že v edinstvenem modelu Veloster in novi Kii pro cee’d GT, vendar z večjo močjo. Mali i20 N naj bi po predvidevanjih imel okoli 185 kilovatov moči in bi se lahko, skupaj z izboljšano šasijo, boljšimi zavorami, večjimi kolesi in pnevmatikami, športnim podvozjem ter zunanjo prenovo, predstavil kot enakovredna civilna zamenjava za dirkalnik i20 WRC.

Trenutno še ni znano, ali se bo i20 N v boj z Volkswagnom Polom R in Fordom Fiesto ST podal v petvratni različici, ki je bila predstavljena nedavno, ali trivratni, katera še čaka na uradno razkritje. Predvideva pa se, da bo novi i20 N na voljo samo v trivratni različici.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Urška Radolovič)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
“Ocene in komentarji” pnevmatik – Michelin omogoča lažjo odločitev za nakup pnevmatik z obogatitvijo svoje spletne strani s povratnimi informacijami strank.
Toyota bo leta 2016 zamenjala jeklo za aluminij