Novice

Prihodnje leto prenova za Volkswagen Golf

Volkswagen je ob koncu video posnetka s povzetki letošnjega leta pokazal tudi osvežen svetlobni podpis prenovljenega modela Golf.

Pri nemški znamki so pripravil pregled najpomembnejših dogodkov iztekajočega leta, v katerem so predstavili novo generacijo modelov Tiguan, Passat in električnega ID.7, prenove pa je bil deležen tudi njihov prvi pravi “električar”  ID.3.

Aktualno generacijo modela Golf čaka prenova na sredini življenjskega cikla

Čeprav Volkswagen Golf ni več na vrhu prodajnih lestvic, pa so pri nemški znamki v enajstih mesecih letošnjega leta prodali 166.304 osme generacije tega modela. Prenovljeno različico naj bi, glede na najavo izvršnega direktorja Volkswagna Thomasa Schäferja,  predstavili v prvi polovici leta 2024 in sodeč po videnem, dobiva nov svetlobni podpis. Ob novih sprednjih žarometih, ki ju povezuje LED svetleči trak, pa bo prepoznavnost zagotovljena še z osvetljenim emblemom znamke Volkswagen. Osvežitve bo najverjetneje deležna tudi notranjost, ki bi lahko postala skladnejša z notranjostjo letos predstavljenih modelov, vključno z večjim osrednjim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema.

Golf GTI najverjetneje tudi z ročnim menjalnikom

Kot je znano, aktualna generacija modela Golf ne bo dobila naslednika z motorji na notranje izgorevanje, leta 2028 pa naj bi nemški avtomobilski proizvajalec predstavil baterijsko gnano električno različico, ki naj bi bila zasnovana na novi platformi SSP. Pa še dobra novica za ljubitelje različice GTI, pri Volkswagnu naj bi razmišljali o ohranitvi ročnega menjalnika pri tem modelu, čeprav naj bi bil po prvotnih načrtih na voljo le z dvosklopčnim menjalnikom DSG.

Avtomobilizem.com     (Vir: Motor1.   Foto in video: Volkswagen, zaslonski posnetek.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Potrjeno: BYD bo gradil na Madžarskem
Ruska avtomobilska industrija gre v svojo smer