Novice

Potrjeno: BYD bo gradil na Madžarskem

Novico je na družbenem omrežju Facebook potrdil madžarski zunanji minister in poudaril, da se v regiji posledično odpirajo možnosti novih zaposlitev.

Kitajski avtomobilski proizvajalec BYD pričenja z gradnjo prvega proizvodnega obrata za proizvodnjo električnih avtomobilov v Evropi. Madžarski zunanji minister  Péter Szijjártó je ob petkovi potrditvi poudaril, da to za njihovo državo pomeni naslednji korak k uresničevanju njihovih načrtov, saj želi Madžarska postati eno od globalnih središč proizvodnje električnih vozil.

Izbrali lokacijo v okolici mesta Szeged

Nov proizvodni obrat bo zgrajen v okolici mesta Szeged na jugu Madžarske, po besedah madžarskega zunanjega ministra po naj bi regiji prinesel na tisoče novih delovnih mest. BYD ima na severozahodu Madžarske, v bližini mesta Komarom, že obrat, v katerem poteka proizvodnja električnih avtobusov, z načrtovano tovarno električnih avtomobilov, pa bodo v Evropi pričeli tudi s množično proizvodnjo osebnih avtomobilov.

Pozitiven vpliv na madžarsko ekonomijo

Prihod enega največjih kitajskih avtomobilskih proizvajalcev na Madžarsko dodatno utrjuje položaj naše vzhodne sosede v procesu tranzicije k elektriki in postavlja trdne temelje njihove ekonomske rasti. Uresničujejo se tudi njihove dolgoletne ambicije, da Madžarska postane ena od glavnih lokacij za proizvodnjo baterij za električna vozila, saj na Madžarskem svoje proizvodne zmogljivosti načrtuje tudi največji proizvajalec baterij za avtomobilsko industrijo, kitajski CATL.

Župan Szegeda, Laszlo Botka, je potrdil, da so že pričeli z urejanjem zemljišča v velikosti 300 hektarjev, znanji minister Szijjártó pa še razkriva, da so se pri podjetju BYD odločili po 224 krogih pogajanje med predstavniki podjetja in madžarsko vlado.

Avtomobilizem.com      (Vir: Autoblog.    Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razširjene možnosti naslednje generacije sistema Apple CarPlay
Prihodnje leto prenova za Volkswagen Golf