Novice

Prihajajoči Golf GTI Clubsport odpira novo poglavje športne vožnje

Volkswagen je premierno predstavil predprodukcijsko različico novega Golfa GTI Clubsport, ki predstavlja oplemeniteno in močnejšo različico osme generacije modela Golf GTI.

Različica Golfa GTI z oznako Clubsport je prvič ugledala luč sveta pred štirimi leti kot poklon štirideseti obletnici ikoničnega modela Golf GTI. Njegov naslednik pa poleg več moči ponuja še izboljšane vozne lastnosti, predvsem po zaslugi inovativne tehnologije nadzora vozne dinamike.

Že na prvi pogled bo prepoznaven po spremenjenem sprednjem odbijaču, 18-palčnih aluminijastih platiščih in markantnem zadnjem spojlerju, za piko na i pa videz poudari še črna črta na bočnem delu. Notranjost ostaja enaka kot pri “plebejski” različici modela Golf GTI, novo je le oblazinjenje športnih sedežev, ki v ovinkih nudijo še več bočne opore.

Novi Golf GTI Clubsport bo poganjal že znani, vendar izboljšani 2,0-litrski štiricilindrski bencinski motor,  ki bo ob pomoči turbine razvil 221 kW (300 KM) moči in 400 Nm navora. Povezan bo s 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko DSG s krajšimi prestavnimi razmerji in pogonom na sprednji kolesni par. Izboljšane vozne lastnosti bo omogočal nov sistem nadzora vozne dinamike (Vehicle Dynamics Manager), ki bo poleg komponent opcijskega nastavljivega vzmetenja (DCC), tokrat prvič nadzoroval tudi delovanje elektromehanske zapore diferenciala.

Nov paradni konj družine GTI bo iz mirovanja do 100 km/h pospešil v manj kot 6 sekundah in naj bi dosegel najvišjo (elektronsko omejeno) hitrost 250 km/h. Za krotenje mogočne konjenice in varno zaustavitev bodo v novem Golfu GTI Clubsport skrbele nadgrajene zavore z dvobatnimi zavornimi čeljustmi ob pomoči prilagojenega delovanja sistema ABS ter sistemov za stabilnost.

Točnega datuma prihoda na trg in cen zaenkrat pri Volkswagnu še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Prihajajoči Golf GTI Clubsport odpira novo poglavje športne vožnje"


9 meseci 8 dni nazaj

Opazno je, da ima vw zadnje čase precej omejen budget.

wildbliw
9 meseci 4 dni nazaj

Kot vsi ostali. Vedno več tehnike pri manjši vrednosti € in konkurenci, kot je Dacia, … Kaj sploh preostane? VW gre še odlično pri držanju kvalitete.

srcnik
9 meseci 7 dni nazaj

podobno kot tvoj intelekt..

9 meseci 6 dni nazaj

Svet je poln slepih in zaslepljenih. Si med njimi.

wildbliw
9 meseci 9 dni nazaj

Kje je karirast vzorec?!?

Firediver
9 meseci 7 dni nazaj

Ne gre več skozi stroške…

 
Vsestranski igralci v manjšem formatu
Mégane eVision je začetnik nove električne družine Renault

Več vsebin

Testi

Vroči KameLeon

Seat Leon Cupra 2.0 TSI 290
Frankfurt

Kaj bo na ceste pripeljal Frankfurt 2015