Novice

Bo Project Trinity ponovno vstajenje Phaetona?

Volkswagen v sklopu širitve palete električnih modelov pripravlja teren za začetek proizvodnje električne limuzine višjega razreda kot neposredne konkurence Teslinemu modelu S.

Nova električna limuzina bi lahko predstavljala nadaljevanje zgodbe modela Phaeton, ki je, sicer s precej slabimi prodajnimi rezultati, do pred nekaj leti imel vlogo admiralske ladje znamke Volkswagen. Pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu trenutno vzpostavljajo koncept proizvodnje, ki bi implementirala napredne, učinkovite in v največji možni meri avtomatizirane postopke za proizvodnjo novega električnega avtomobila pod kodnim imenom Project Trinity.

Že lani decembra so pri podjetju Volkswagen predstavili nekaj načrtov v zvezi z njihovo električno prihodnostjo ter ob tem najavili prihod vodilnega električnega potniškega modela znamke Volkswagen. Novi model naj bi nastajal v proizvodnem obratu Wolfsburg, kjer trenutno s tekočih trakov prihajajo avtomobili Golf, sam obrat pa bi bil deležen obsežne preobrazbe. Nadaljevanje projekta je pretekli teden preko objave na portalu LinkedIn potrdil Ralf Brandstätter, direktor znamke Volkswagen. Poudaril je, da naj bi bil nastajajoč električni avtomobil zasnovan na novi platformi in naj bi imel vgrajeno tehnologijo za podporo avtonomni vožnji na podlagi umetne inteligence, njegova proizvodnja pa naj bi potekala po novo zasnovanih proizvodnih procesih.

Ralf Brandstätter je nastajajoči avtomobil opisal kot koncept ikoničnega dizajna in visoke učinkovitosti, ki naj bi postavljal nova merila glede električnega dosega, hitrosti polnjenja ter digitalizacije in zmožnosti samodejne vožnje. Po njegovih besedah naj bi prihajajoča limuzina podpirala avtonomno vožnjo stopnje 2+, kar pomeni sposobnost samodejne vožnje v širokem razponu razmer, vendar še vedno pod neprestanim nadzorom voznika. Razkril je še, da nameravajo pri Volkswagnu uporabiti nevronsko mrežo, ki naj bi predstavljala enega od temeljev za vodenje avtonomnih vozil in naj bi nastajala s pomočjo umetne inteligence.

Vse ostale podrobnosti najavljenega projekta sicer zaenkrat še ostajajo v senci skrivnostnosti in temeljijo predvsem na govoricah, verjetno tudi zaradi zgodnje faze projekta, za katerega načrtujejo pričetek proizvodnje po letu 2025.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto in grafika: Volkswagen.)

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche Taycan za tanjše denarnice
Ford Ranger MS-RT flirta z dirkaškim svetom