Novice

Prve linije prihajajoče Mazde 3

Na avtomobilskem salonu v Tokiu domača Mazda predstavlja študijo Kai, ki nakazuje oblikovne linije prihodnje generacije priljubljenega modela 3. Skupaj s konceptom Vision Coupe razkriva bodoče smernice nadgrajene oblikovalske filozofije Kodo, ki se je sicer rahlo dotaknila tudi že najnovejšega športno uporabnega CX-5.

Nova generacija Mazdinega predstavnika segmenta C, ki se bo pojavila na trgu v prihodnjih letih, bo zasnovana na povsem novi znamkini zasnovi Skyactiv, pod motornim pokrovom pa bodo med drugim brneli najnovejši bencinski agregati s tehnologijo Skyactiv-X. Študija Kai, ki so jo Japonci razkrili v Tokiu, sicer nakazuje linije prihajajočega serijskega modela, ki pa nikakor ne bo tako drzna. V primerjavi z obstoječim modelom 3 je malenkost krajša (4.419 mm), nižja (1.375 mm) ter za 60 mm širša (1.855 mm).

Koncept Kai hkrati nakazuje evolucijo Mazdinega oblikovalskega jezika Kodo (duša gibanja), kjer prihajajo do izraza ožji ter ostrejši žarometi ter bolj masivna sprednja tridimenzionalna maska. Mazdini oblikovalci so pri ustvarjanju konceptnega Kai našli navdih tudi pri nekaterih drugih študijah, kar je še najbolj vidno pri zadnjih lučeh, ki so bile prvič uporabljene na študiji RX-Vision.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Prve linije prihajajoče Mazde 3"


tomzzi
6 leta 5 meseci nazaj

A se samo meni zdi C stebriček kar zajeten?
Drugače pa zelo lepo.

Firediver
6 leta 5 meseci nazaj

Bo kar držalo..pač fensi avtomobili niso ravno pregledni, ampak roko na srce, tudi vsi ostali niso nič boljši.

6 leta 6 meseci nazaj

Izgleda kot ferrari 812 v hatchback obleki. 🙂 Res lepo.

nered
6 leta 6 meseci nazaj

Mazda bo popolnoma razturala 2018. Tale dizajn in HCCI supercharged motor z 30% boljso porabo kot skyactiv-g. Tale izgled + nov motor + mazdin handling.. Mam kr mal hard on.

kotk
6 leta 6 meseci nazaj

Aleluja!

whitee
6 leta 6 meseci nazaj

Bi znala biti kar podobna oblika v serijski različici. Ampak, kar po mojem mnenju velikokrat loči lepe koncepte od ne tako lepih serijskih različic je velikost koles in kolotekov. Prav to da neko piko na i, do sedaj je to uspelo samo Renaultu z Scenicom (seveda je govora o vozilih za navadne smrtnike).

 
BMW z X2 dopolnjuje serijo terenskih modelov
Subarujev konceptni Viziv Performance najavlja limuzino WRX