Novice

Prvi električni Bentley bo športno uporabna limuzina

Pri angleškem proizvajalcu luksuznih avtomobilov, ki ima svoj sedež v mestu Crewe, se pospešeno pripravljajo na postopno elektrifikacijo njihovih prihodnjih modelov. Tako naj bi že v kratkem predstavili svoje prvo povsem električno gnano vozilo, ki bo višje nasajena limuzina (SUL).

Pri Bentleyu so že pred časom napovedali, da naj bi se do konca tega desetletja prav vsi njihovi  prihajajoči modeli ponašali z električnim pogonom, pri čemer naj bi že zelo resno razvijali svoj prvi primerek. Tako naj bi že čez približno štiri leta predstavili svojevrstno športno uporabno limuzino, ki naj bi se oblikovno dodobra naslanjala na lanskoletni prototip EXP 100 GT. Celoten razvojni proces omenjenega vozila pa naj bi potekal pod okriljem Audijevega projekta Artemis, s katerim želijo pospešiti razvoj novih avtomobilov na ravni celotne skupine Volkswagen.

Pri prihajajočem Bentleyevem električnem modelu ne bo šlo za klasično limuzino, temveč za svojevrstnega luksuznega križanca, s katerim so se že pred časom poigravali tudi pri Mercedes-Benzu v obliki koncepta Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Zaenkrat tudi še ni znano, ali bodo prihajajoči električni Bentleyi prevzeli imena obstoječih modelov ali se bodo odločili za povsem novo poimenovanje.

Pri angleški znamki sicer predvidevajo, da bo do leta 2025 na trgu na voljo več baterijskih sklopov, kapacitete okrog 110 ali 120 kWh, ki bi bili primerni za njihove modele, če se želijo ponašati z vsaj 400-kilometrskih dosegom. A potrebovali bi baterijo s kapaciteto vsaj 150 kWh, če želijo ponuditi luksuzni SUV z enakim dosegom, kot ga ima podobno velik klasično gnan model.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche bi napajal tradicionalno gnane modele s sintetičnim bencinom
Električni Renault Twingo iz Revoza