Novice

Prvi električni modeli znamke Seat šele v letu 2026

Španski avtomobilski proizvajalec je ob predstavitvi rezultatov preteklega leta novinarjem predstavil načrte glede razvoja znamk Seat in Cupra.

Izvršni direktor znamk Seat in Cupra je v pogovorih z novinarji razkril, da znamka Seat najverjetneje do leta 2026 ne bo predstavila nobenega električnega modela, saj naj bi se trenutno osredotočali predvsem na elektrifikacijo modelov znamke Cupra.

Wayne Griffiths je ob tem poudaril, da ni mogoče zagotoviti sočasne elektrifikacije modelov obeh znamk. Zato naj bi pod Seatovo oznako še naprej ponujali modele s klasičnimi motorji, znamka Cupra pa se bo posvetila uvedbi novih baterijsko gnanih električnih modelov.

Posledično bi to lahko za Seat pomenilo daljšo pot elektrifikacije in težjo uveljavitev med ponudniki električnih vozil v prihodnosti, saj trenutno večina avtomobilskih proizvajalcev v tem segmentu pospešeno razvija tovrstno paleto modelov. Pri Seatu ob tem poudarjajo, da bodo tekom nekaj prihodnjih let temelj njihove ponudbe še naprej predstavljali modeli z motorji na notranje zgorevanje, istočasno pa se bodo osredotočali na ponudbo električne mikro mobilnosti, preko katere bodo ohranili stik z elektrifikacijo.

Pod okriljem znamke Cupra, ki že ponuja kompaktni električni model Born, naj bi za nadaljevanje zgodbe že prihodnje leto predstavili športno-terenski Tavascan, leto zatem pa lahko pričakujemo še prihod manjšega kombilimuzinskega modela, ki naj bi nastal po vzoru koncepta UrbanRebel. Cupra, ki se je kot samostojna znamka na trgu prvič pojavila pred približno petimi leti, je lani prodala 152.900 vozil in s tem podvojila prodajne številke predhodnega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel Grandland prihodnje leto dobiva električnega naslednika
V občini Kočevje se zaključuje projekt ToyotaGo