Novice

Opel Grandland prihodnje leto dobiva električnega naslednika

Nemška znamka pod okriljem Stellantisa za drugo polovico prihodnjega leta najavlja pričetek proizvodnje nove generacije križanca Grandland.

Novi Opel Grandland pričakovano prihaja z električnim pogonom in bo zasnovan na osnovi Stellantisove platforme STLA Medium. Podrobnosti novega modela še ne razkrivajo, je pa znano, da platforma STLA Medium podpira zasnovo avtomobilov dolžine med 4,2 in 5 metri, električne motorje moči med 125 in 330 kW ter namestitev baterijskih paketov kapacitete med 87 in 104 kWh z največjim dosegom do 700 kilometrov. Za primerjavo – trenutno kupci aktualnega modela Grandland lahko izbirajo med bencinskimi, dizelskim in priključno-hibridnimi pogonskimi sklopi z močjo med 96 in 221 kW.

Ob najavi nove električne generacije modela Grandland so pri Stellantisu predstavili še investicijo v višini 130 milijonov evrov, s katero bodo nemški obrat Eisenach prilagodili pričetku proizvodnje novega Oplovega električnega križanca.

Odločitev Stellantisa pozdravlja tudi Oplov izvršni direktor Florian Huettl, ki poudarja, da v tej tovarni že 31 let poteka proizvodnja vozil visoke kvalitete, napovedana posodobitev pa pomeni pomemben korak na Oplovi poti transformacije v popolnoma električno znamko do leta 2028.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Passat le še v karavanski različici
Prvi električni modeli znamke Seat šele v letu 2026