Novice

Uber preklaplja na elektriko

Pri podjetju Uber so se odločili, da po letu 2030 v njihovi mreži ne bo več avtomobilov s pogonom motorjev na notranje zgorevanje.

Pri podjetju Uber so se dokončno odločili za prehod na električno mobilnost in posledično po letu 2030 svojim voznikom ne bodo več dovolili uporabe vozil z motorjem na notranje zgorevanje. Nameravana poteza naj bi bila v igri že dalj časa, sedaj pa je izvršni direktor Dara Khosrowshahi v intervjuju za ameriško televizijsko hišo potrdil, da namerajo pri podjetju spodbujati svoje voznike k čim hitrejšemu prehodu k uporabi električnih vozil.

Do konca desetletja naj bi bila njihova flota popolnoma električna v Združenih državah Amerike ter v Kanadi in Evropi, voznikom pa nameravajo ponuditi različne možnosti za čim lažji prehod v okviru programa Comfort Electric, ki bo najprej na voljo v 25 mestih v različnih zveznih državah znotraj ZDA.

Skupno število voznikov v vseh državah, kjer je Uber trenutno prisoten, znaša približno milijon, od tega pa jih le 25.000 uporablja avtomobile z električnim pogonom. Po trenutnih načrtih naj bi že tekom prihodnjega leta podvojili število električnih vozil, za kar nameravajo zagotoviti 800 milijonov dolarjev sredstev za premostitev razlik med cenami vozil s klasičnimi motorji in baterijsko gnanimi električnimi vozili. Uber trenutno voznikom električnih vozil plačuje dodaten dolar za vsako vožnjo, poleg tega pa ponujajo tudi ugodnejše možnosti polnjenja.

V partnerstvu s podjetjem Hertz svojim voznikom že ponujajo tedensko ali mesečno možnost najema električnih avtomobilov znamke Tesla. Za tedenski najem avtomobila Tesla Model 3 je potrebno odšteti 344 dolarjev, kar sicer ni malo, po drugi strani pa je v ceno poleg osnovnega vzdrževanja in zavarovanja vključeno tudi neomejeno število kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Uber.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche na borzo z 911 milijoni delnic
Razkrita nova generacija Mitsubishijevega modela ASX