Novice

Reinkarnacija koncepta Hyundai Pony

Hyundai bo v sodelovanju z italijanskim oblikovalskim studiem GFG Style ponovno obudil koncept iz leta 1974.

Za oblikovanje originalnega koncepta Pony Coupe so leta 1974 pri Hyundaiu za pomoč zaprosili italijanskega oblikovalca Giorgetta Giugiara, ki je poskrbel za oblikovno zasnovo, načrte in izdelavo petih prototipov, od katerih je bil eden tudi Pony Coupe. Koncept so predstavili leta 1974 na avtomobilskem salonu v Torinu z željo po vstopu na ameriški trg, a ker se ni vse izšlo po načrtih, so projekt leta 1981 opustili.

Idejo o ponovni obuditvi tega projekta so predstavili na nedavnem dogodku v Seulu ob prisotnosti vodilnega moža oblikovalcev korejske znamke Luca Donckerwolka ter italijanskega oblikovalca Giorgetta Giugara in njegovega sina Fabrizia.

Koncept Hyundai Pony Coupe je pomemben del zgodovine korejskega avtomobilskega proizvajalca in zaščitni znak vizije Ju-Yong Chunga, enega od ustanoviteljev podjetja Hyundai. Navdih koncepta iz leta 1974 lahko opazimo tudi pri modelih sedanjosti, kot sta električni Ioniq 5 in nedavno predstavljeni koncept N Vision 74 s hibridnim pogonom na vodik.

Po besedah Luca Dunckerwolka se veselijo ponovnega sodelovanja z italijanskim oblikovalcem, saj ta projekt poleg zgodovinske vrednosti predstavlja sodelovanje različnih kultur, kar bi lahko odprlo vrata za nove skupne projekte v prihodnosti. Sodelovanja se veseli tudi italijanski oblikovalec Giorgetto Giugaro, ki je dejal, da je originalni koncept nastal na samem začetku njegove kariere ter dodal, da je počaščen, ker so ga pri Hyundaiu ponovno izbrali za sodelovanje pri nastanku koncepta, ki obeležuje dediščino originala.

Novi koncept naj bi predstavili spomladi prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Peugeot Inception bodo razkrili v Las Vegasu
Avtonomni avtomobili v množični uporabi do konca desetletja