Novice

Renault Austral tudi s štirikolesnim krmiljenjem

Renault z novim modelom Austral premierno uvaja tretjo generacijo sistema krmiljenja vseh štirih koles.

Renaultov sistem krmiljenja vseh štirih koles 4Control Advanced je bil prvič predstavljen v letu 2007 ter je bil od takrat deležen nenehnega razvoja in izboljšav, ki bodo v tretji generaciji sistema prvič na voljo v prihajajočem modelu Austral.

Austral je zasnovan na tretji generaciji platforme CMF-CD, sistem krmiljenja vseh štirih koles pa mu ob večvodilni zadnji premi poleg dodatnega udobja zagotavlja boljšo lego na cesti in več stabilnosti v vseh razmerah. Premiki zadnjih koles so bolje vodeni tudi na slabših podlagah, ob izboljšani absorbciji neravnin na vozišču pa ima avtomobil boljši stik s cesto in optimizirano zvočno udobje.

Sistem omogoča dodatno okretnost in vodljivost po mestnih ulicah ob obračalnem krogu 10,1 metra, Australov krmilni aktuator na zadnji premi pa zadnji kolesi lahko zasuka za do 5 stopinj v nasprotno smer od prednjih koles, kar je občutno več od možnosti 3,5-stopinjskega zasuka v prejšnji generaciji tega sistema. Med vožnjo z veliko hitrostjo in med vožnjo skozi ovinke sistem omogoča do 1-stopinjski odklon zadnjih koles v isti smeri kot je odklon prednjih koles, krmiljenje in nadzor odmika zadnjih koles pa ob tem delujeta v skladu z ukazi servo volana, trenutnega režima delovanja motorja ter elektronskega sistema za nadzor stabilnosti ESP.

Zadnja generacija tehnologije Multi-Sense v novem Australu dodatno poudari občutek dinamike v odvisnosti od izbranega načina vožnje (Eco, Comfort, Sport). Za vsak vozni način je preko zaslona OpenR ali z novim namenskim gumbom na volanu možno izbrati trinajst nivojev, izbrane nastavitve pa vplivajo na delovanje podvozja in spremembe odzivnosti motorja ter delovanje sistema za nadzor oprijema pogonskih koles in nadzor dinamike avtomobila.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford preizkuša prototip robotske polnilne postaje
Razkrite mišice nove Honde Civic Type R