Novice

Renault in Dacia z novima električnima voziloma

Pri Renaultu in njeni diskontni znamki Daciji počasi razkrivajo prihajajoča električno gnana modela, ki ju bodo dokončno pokazali tekom jutrišnjega dne. A če bo šlo pri Renaultovem »električarju« še za konceptno različico, bodo pri Daciji predstavili povsem serijsko izvedbo enega cenovno najbolj ugodnih tovrstno gnanih vozil.

Francoski koncern bo v četrtek, 15. oktobra, predstavil dve pomembni novosti, ki bi lahko dodobra premešali karte v razredu električnih vozil. Pri prvi od obeh gre sicer zaenkrat še za koncept križanca, pri kateri bi lahko šlo za evolucijo študije Morphoz, ki so jo predstavili meseca marca. Zaenkrat je znano, da bo novi električni križanec nastal na modularni konstrukcijski osnovi za električna vozila CMF-EV ter naj bi bil manjši od modela Captur.

Še bolj pomembna novost pa prihaja z Dacijino značko na maski avtomobila. Šlo bo za njihovo prvo serijsko električno gnano vozilo ter bo nastalo na osnovi koncepta Spring. Pri romunski znamki obljubljajo, da bo imela prihajajoča novost okrog 200-kilometrski doseg, ponašala pa naj bi se z zelo konkurenčno ceno. Prvi Dacijin električni model bo na voljo evropskim kupcem v prvi polovici drugega leta.

Več o novostih bo znanega tekom jutrišnjega dne.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault, Dacia.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Renault in Dacia z novima električnima voziloma"


Ivan36
5 dni 18 ur nazaj

Tole siljenje v EV razred vozil me spomni na prve čase avtomobilov, ko so bile še volovske vprege hitrejše na razritih kolovozih! Sem v Ponedeljek čakal pred bazenom v Cerknem tam je EV polnilnica 1 H Ionic je bil tam že poln priklopljen … Pogledaš okrog, lastnika nikjer še … Še malo pogledam okrog in preštejem v kvadratu 70m kar 60 vozil! Kje jih bojo ti lastniiki polnili? Že včeraj bi morali imeti v vsakem večjem TRGU vsaj 30 EV polnilnic po 50kWh! CCS.

meganer
4 dni 23 ur nazaj

BAJE je bil na radio prispevek, da bo elektrika kmalu pozabljena zadeva. Nadomestila naj bi jo vodik, kateri zelo kmalu pride v tovorni in letalski promet.

Firediver
4 dni 21 ur nazaj

Le zakaj pride vodik najprej tja? Ker tam elektrika že v osnovi ni opcija.

 
PRIMA se vrača med manjše križance
Vsestranski igralci v manjšem formatu