Novice

Renault Megane RS Ultime v omejeni seriji

Francoski avtomobilski proizvajalec z omejeno serijo modela Megane RS obeležuje dvajseto obletnico prve predstavitve njegove športne različice, obenem pa naj bi bilo to tudi slovo tega modela pod okriljem Renault Sport.

Renault predstavlja prve podrobnosti omejene serije modela Megane RS Ultime, ki je nastala na osnovi modela Megane RS Tropy in bo na voljo v štirih barvnih niansah (Star Black, Pearl White, Sirius Yellow in Orange Tonic) v kombinaciji s črnimi 19-palčnimi platišči Fuji Light. Prepoznavost bo, ob dodatni širini in športno navdahnjenih elementih zunanjosti, zagotovljena še s črnimi dodatki z grafiko v slogu novega emblema znamke Renault. Serijo modelov Megane RS Ultime bo odlikoval tudi podpis Laurenta Hurgona, ki je sodeloval pri razvoju Renaultovih športnih modelov in z njimi na dirkalnih stezah postavil vrsto rekordov.

Notranjosti novega Megana RS Ultime so pri Renaultu namenili športne sedeže Recaro, oblečene v črno alkantaro, ter kombinacijo digitalne instrumentne plošče z zaslonom velikosti 10 palcev in 9,3-palčnega osrednjega zaslona informacijsko-multimedijskega sistema  z zvočnim sistemom Bose. Vozniku bo na voljo vrsta asistenčnih sistemov, vključno s prilagodljivim regulatorjem hitrosti in 360-stopinjskim pogledom kamer.

Za pogon bo skrbel turbinsko podprt 1,8-litrski bencinski motor iz modela Megane RS Tropy z 221 kW (300 KM) in 420 Nm navora. Ta bo povezan s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama EDC, kar bo edina možnost v Evropi. Ob pogonu na sprednji kolesni par in opciji samodejnega menjalnika bo pospešek iz mirovanja do 100 km/h trajal 5,7 sekunde, za zanesljiv oprijem pa bodo ob štirikolesnem sistemu krmiljenja 4Control skrbele pnevmatike Bridgestone Potenza S007.

Novi Megane RS Ultime bo izdelan v 1.976 primerkih v počastitev letnice ustanovitve oddelka Renault Sport. Prvi avtomobili naj bi prišli v prodajne salone v marcu, premierno pa ga nameravajo predstaviti konec tega tedna na avtomobilskem salonu v Tokiu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Premiera električnega koncepta Suzuki eVX
Tata načrtuje pričetek proizvodnje baterij v Evropi