Novice

Premiera električnega koncepta Suzuki eVX

Suzuki je razkril prve podrobnosti električnega koncepta eVX, ki naj bi ponujal vpogled v prvi baterijsko gnani model te japonske znamke.

Japonski avtomobilski proizvajalec je na avtomobilskem salonu v indijskem Delhiju predstavil koncept električnega športnega terenca eVX, ki naj bi predstavljal osnovo produkcijskemu modelu.

Koncept eVX obenem razkriva nove oblikovalske smernice, ki bodo krojile identiteto znamke Suzuki v prihodnosti. Koncept se po velikosti postavlja ob bok modelu S-Cross ter se z dolžino 4,300 m (širina 1,800 m, višina 1,600 m) uvršča med model Vitara (4,175 m) in novo generacijo modela Grand Vitara (4,345 m).

Oblikovalski oddelek japonske znamke je konceptu eVX namenil sodobnejšo zasnovo z novim svetlobnim podpisom sprednjih LED žarometov v obliki črke V in zadnjimi LED lučmi, ki jih preko celotne širine zadka povezuje svetlobni trak. Robustnost poudarjajo široke plastične obrobe kolesnih lokov in zaščitna plošča na spodnjem delu sprednjega odbijača, medtem ko pogled v prihodnost nakazujejo futuristično oblikovana aluminijasta platišča s poudarkom na aerodinamiki. Za čistost stranskih linij poskrbijo vrata brez vidnih okvirjev in potopne kljuke, namesto stranskih ogledal pa bodo za pregled dogajanja za vozilom skrbele kamere.

Pri japonski znamki zaenkrat ne razkrivajo podrobnosti električnega pogonskega sklopa, znano je le, da naj bi ob štirikolesnem pogonu energijo zagotavljala baterija kapacitete 60 kWh. Ta naj bi zadostovala za do 550 kilometrov dosega z enim polnjenjem, merjeno po indijskem normativu MIDC.

Suzuki eVX bo prvi globalni električni model tega japonskega avtomobilskega proizvajalca, ki bo na voljo kupcem v Evropi in na azijskih trgih. V prodajnih salonih ga lahko, po trenutnih načrtih, pričakujemo v letu 2025.

Avtomobilizem.com (Vir: Suzuki, Carscoops.    Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mobisovo štirikolesno krmiljenje za lažje manevriranje
Renault Megane RS Ultime v omejeni seriji