Novice

Škoda bo Enyaq iV razkrila na prvi šolski dan

Znana sta datum in lokacija premiere novega električnega Škodinega križanca – 1. september v Pragi.

Enyaq bo znamkin prvi električni križanec, njegovo osnovo pa predstavlja koncernska modularna arhitektura za električna vozila MEB. Za prvi okus so nam postregli z zatemnjeno silhueto, ki odraža kratek prednji previs in podaljšano strešno linijo, zraven pa zapisali, da bo vozilo združevalo vse tipične kvalitete Škodinih vozil: dobrodušno odmerjen prostor, emotivno oblikovanje ter uravnoteženo razmerje med trajnostno naravnano in zabavno vozniško izkušnjo. Brez konkretni številk so še dali vedeti, da naj bi bil novi križanec podobno prostoren kot Kodiaq, čeprav bo po zunanjih merah krajši od Octavie.

Modelu Enyaq so v naziv dodali oznako iV ter napovedali, da bo na voljo z zadnjim ali štirikolesnim pogonom, s tremi različicami baterijskega sklopa in petimi stopnjami sistemske moči. Hitrost polnjenja bo navzgor omejena z močjo 125 kW, doseg z enim polnjenjem pa naj bi po ciklu WLTP znašal do 500 km.

Njegovo razkritje bo potekalo 1. septembra v sklopu slovesnosti ob 125-letnici znamke s prenosom v živo iz češke prestolnice.

Vir in foto: Škoda.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda bo Enyaq iV razkrila na prvi šolski dan"


frgo
8 meseci 27 dni nazaj

istočasno bosta predstavljena tudi križanca vinyaq in konyaq s pogonom na alkohol

 
Audi razvija tehnologijo dvosmernega polnjenja
Poslovanje znamke Opel v Sloveniji prevzema Wallis Automotive Europe