Novice

Končuje se zgodba Renaulta Zoe

Pri znamki Renault so potrdili, da se izteka življenjska doba enega njihovih najbolje prodajanih električnih avtomobilov.

Francoska znamka odločitev utemeljuje s poenostavitvijo njihove ponudbe v segmentu B, Renault Zoe pa naj bi odstopil prostor prihajajočemu Renaultu 5 in naslednji generaciji modela Clio.

Novico je potrdil Renaultov operativni direktor Fabrice Cambolive, ki je obenem razkril, da bo tudi v prihodnje njihova paleta sestavljena iz električnih in hibridnih modelov. Dodal je še, da bosta modela Clio in Captur najverjetneje ostala v njihovi ponudbi do leta 2035, paleto pa bosta dopolnjevala še električna naslednika modelov Renault 5 in Renault 4, ki naj bi ju pričeli prodajati v letu 2025.

Po njegovih besedah bi bila idealna kombinacija ponudbe za evropski trg sestavljena iz štirih električnih in štirih hibridnih modelov, s poenotenimi pogonskimi sklopi ter dvema ali tremi stopnjami opreme. Med vrsticami bi to lahko pomenilo modele Renault 4, Renault 5, Megane in Scenic z električnim pogonom ter modele Clio, Captur, Mégane Conquest in Austral v hibridnih različicah.

Zaenkrat še ni znano, kdaj se bo dokončno zaključila proizvodnja električnega modela Zoe, ki so ga med letoma 2012 in 2022 prodali v 380.000 primerkih, letos poleti pa je bil deležen manjše osvežitve in novih opremskih paketov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Enyaq RS iV združuje trajnost z zmogljivostjo
Intuitivni uporabniški vmesnik novega EX90