Novice

Volkswagen se vrača k fizičnim volanskim tipkam

Nemški avtomobilski proizvajalec naj bi prisluhnil uporabnikom in na dotik občutljive površine na volanu ponovno zamenjal s fizičnimi tipkami.

Direktor znamke Volkswagen Thomas Schäfer je na svojem LinkedIn profilu predstavil nekaj smernic za prihodnost. Poudaril je, da se avtomobilska industrija trenutno nahaja v v obdobju velikih sprememb, z njegovega stališča pa se mu zdi najpomembneje prisluhniti strankam ter reševati odprta vprašanje, ki se trenutno v največji meri tičejo elektrifikacije in digitalizacije.

Pri Volkswagnu so si zadali cilj, da postanejo najbolj zaželena znamka trajnostne mobilnosti, zadani cilj pa nameravajo doseči predvsem z upoštevanjem želja uporabnikov njihovih vozil ob pospešenem uvajanju novih električnih modelov – do leta 2026 naj bi predstavili deset novih električnih modelov, ki bodo pokrili vse pomembnejše segmente.

Kot odgovor na prejete pripombe in želje uporabnikov pa naj bi pri novi generaciji njihovih modelov prišlo do pomembne spremembe. Kot je znano, je Volkswagen nekaj let nazaj fizične tipke na volanu zamenjal s površinami, občutljivimi na dotik, ki so sedaj na voljo pri večini njihovih modelov, vključno z novo generacijo Golfa GTI, ter električnima ID.4 in ID.Buzz. Po novem jih bodo zopet zamenjali s fizičnimi tipkami za upravljanje različnih funkcij na volanu, kar bo brez dvoma razveselilo marsikaterega voznika.

Zaenkrat še ni znano, ali bodo sprememb deležni tudi precej nepraktični drsniki infozabavnih sistemov za nastavljanje temperature in glasnosti, ki poleg vsega niso niti osvetljeni, prav tako pa se še ne ve, kdaj naj bi pri nemški znamki pričeli s spremembami. Lahko , da bodo nove (oziroma stare) fizične tipke ponovno na voljo že v osveženi različici aktualne generacije modela Golf, ki je trenutno v fazi testiranj.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Volkswagen. Foto: Volksvagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen se vrača k fizičnim volanskim tipkam"


whitee
3 meseci 5 dni nazaj

Ni najbolj napredno vedno tudi boljše. Podoben princip je bil pri Teslinih tovarnah, kjer so po določenem času nazaj zaposlili določene delavce, robote pa “odpustili”, ker nekje stvari pač ne tečejo s tehnologijo tako, kot jo predstavlja teorija.

mrtwelvetrees
3 meseci 5 dni nazaj

Madona je bil že čas ! Samo še Gumb za glasnost na radiu naj bo za vrtet lepo prosim, pa za klimo fizični gumbi.

 
Višje francoske električne subvencije za manj premožne
Škoda Enyaq RS iV združuje trajnost z zmogljivostjo