Novice

Skupina PSA kmalu z novo električno platformo

Pri skupini PSA s hitrim tempom osvajajo področje elektrifikacije ter naj bi do leta 2025 pričeli z uporabo nove, povsem električne platforme eVMP.

Nova popolnoma električna platforma eVMP (Electric Vehicle Modular Platform) naj bi nadomestila obstoječo multi-energijsko platformo EMP2 pri zasnovi vozil segmenta C in D ter naj bi omogočala visoke zmogljivosti. Vozila, razvita na osnovi nove platforme eVMP, naj bi z enim polnjenjem dosegala do 650 km, zasnova platforme pa naj bi omogočala kapaciteto baterij do 50 kWh na vsak meter medosne razdalje.

Inženirji skupine PSA so pri razvoju nove platforme eVMP uporabili znanje in izkušnje, pridobljene pri razvoju obstoječih platform ter zasnovali platformo z optimizirano arhitekturo, ki omogoča, da je celotna površina dna namenjena baterijam s kapaciteto med 60 in 100 kWh, kar naj bi dovoljevalo med 400 in 650 km dosega z enim polnjenjem. Nova platforma naj bi po potrebi služila tudi uporabi hibridnih tehnologij.

Poleg nove platforme eVMP pri skupini PSA za kompaktni segment modelov uporabljajo še platformo CMP (Common Modular Platform). Obe platformi bodo najverjetneje uporabili tudi pri zasnovi modelov skupine FCA, s katero se skupina PSA v združuje v enega največjih avtomobilskih proizvajalcev v svetovnem merilu pod imenom Stellantis.

Prvi model na osnovi platforme eVMP naj bi bil manjši električni športni križanec, ki naj bi prišel v prodajne salone v letu 2023.

Avtomobilizem.com (Vir: PSA, Motor Authority. Foto: PSA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda pokazala notranjost električnega Enyaqa iV
Novi Volkswagen Caddy Beach bo predstavljen v septembru