Novice

Koncept Audi Grand Sphere napoveduje električnega naslednika A8

V kratkem namerava Audi predstaviti kar nekaj novih električnih modelov, za začetek pa naj bi uvodni trio konceptov razkrili v okviru sveže zasnovanega dogodka IAA Mobility septembra v bavarski prestolnici.

V preteklem tednu smo bili priča objavi Audijevega podpredsednika Henrika Wendersa in vodje oblikovanja Marca Lichteja, ki sta na Wendersovem LinkedIn profilu napovedala električne koncepte Grand Sphere, Sky Sphere in Urban Sphere pod okriljem projekta Artemis. Po poročanju britanskega medija Autocar (na podlagi neimenovanih virov) naj bi pri Audiju že prižgali zeleno luč za oblikovalske usmeritve koncepta Grand Sphere ter naj bi ga v kratkem pokazali javnosti.

Kljub temu, da naj bi v modelni paleti nasledil A8, naj bi poleg prehoda na električno arhitekturo Lichte od oblikovalske ekipe pričakoval povsem drugačen pristop k zasnovi znamkinega zastavonoše, predvsem ko gre za zasnovo notranjosti. V kolikšni meri jim bo to uspelo, bomo lahko v živo precenili že jeseni po premiernem nastopu na dogodku IAA Mobility v Münchnu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Priprave skupine Renault na jesenski avtomobilski dogodek IAA Mobility v Münchnu
Razkrita nova Opel Astra