Novice

Skupina Fiat Chrysler Automobiles v prihodnost s Samsungom in Googlom

V prihodnjih nekaj letih naj bi bila vsa njihova vozila povezana s pomočjo tehnologije v oblaku.

Novi sistemi povezljivosti Uconnect naj bi ponujali izboljšano uporabniško izkušnjo lastnikom vozil FCA v več kot 150-ih državah. Uporabljali naj bi novo platformo povezovanja v oblaku, razvito pri podjetju Harman, ki je v lasti korejskega velikana Samsung, medtem ko naj bi multimedijski sistemi v avtomobilih delovali na podlagi Googlovega sistema Android ter naj bi uporabnikom ponujali intuitivni uporabniški vmesnik z možnostjo rabe aplikacij.

Sistem naj bi na podlagi izmenjave informacij uporabnikom nudil informacije v zvezi s potjo, potrebi po vzdrževanju avtomobila, bencinskimi črpalkami in električnimi polnilnimi postajami. Poleg tega naj bi bile na voljo tudi informacije o prometu in okoliški ponudbi, po potrebi pa bi lahko s pritiskom gumba priklicali asistenčni center. Tudi nadgradnje programske opreme, skupaj s prenosom najnovejših aplikacij, naj bi potekale preko brezžične povezave (OTA).

Ekosistem povezav naj bi med drugim omogočil optimalno tehnično okolje njihovim elektrificiranim avtomobilom, saj naj bi bilo mogoče na daljavo upravljati z baterijami, sistem naj bi ponujal tudi navigacijo na podlagi dometa in potrebe po polnilnicah ter možnost oddajanja energije v omrežje (Vehicle to Grid). Vgrajena naj bi bila tudi podpora storitvam mobilnosti, kot so plačevanje po prevoženih kilometrih, prilagajanje višine zavarovalnih premij v odvisnosti od uporabe ter različne oblike najema, vključno s souporabo vozil.

Brezžično omrežje naj bi delovalo na podlagi tehnologij 4G z možnostjo nadgradnje na omrežje 5G, vgrajena pa naj bi bila tudi podpora infrastrukturam pametnih mest prihodnosti in povezavi naprav, ki podpirajo Samsungovo tehnologijo Smart Things.

S prvimi implementacijami naj bi pričeli proti koncu letošnjega leta, medtem ko naj bi bila vsa nova vozila skupine FCA povezana preko tovrstne tehnologije do leta 2022.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar Land Rover vstopa v kripto svet
Elektrifikacija avtomobilov še naprej povečuje potrebe po žlahtnih kovinah