Novice

Smart na münchenski IAA Mobility s konceptom križanca

Na septembrskem salonu mobilnosti IAA Mobility 2021 nameravajo predstaviti koncept električnega križanca kot vpogled v njihove smernice za prihodnost.

Znamka Smart, ki je predvsem znana kot izdelovalec manjših mestnih avtomobilov, naj bi na jesenskem dogodku IAA Mobility predstavila koncept kompaktnega električnega križanca. Najavili so ga s predstavitvijo računalniško generiranih skic, po besedah njihovih predstavnikov pa naj bi koncept odražal njihov pogled v prihodnost Ta bo, glede na videno, opazno drugačna, saj se odmikajo od svojih utečenih okvirjev izdelave majhnih mestnih avtomobilov.

Predstavljene računalniško generirane skice sicer ne razkrivajo veliko podrobnosti. Prikazujejo model kompaktnega križanca enostavnih in tekočih linij s stekleno streho, poudarjeno s kontrastnimi dodatki zlato-bronaste barve. Zasnova sprednjega dela z vitkimi sprednjimi lučmi, povezanimi s tankim svetlobnim trakom, deluje aerodinamično, nakazani pa so še poudarjeni kolesni loki in digitalna stranska ogledala. Po besedah vodje oblikovalskega oddelka Gordena Wagenerja so za znamko Smart izkoristili priložnost za ponoven zagon z novim oblikovalskim pristopom, ki ne bo le simpatičen in igriv temveč tudi bolj odrasel in privlačen za še boljši vtis.

Koncept, ki ga nameravajo predstaviti v Münchnu, naj bi utrl pot serijskemu modelu, ki bi lahko bil predstavljen v letu 2023. Novi Smartov križanec naj bi bil kot en prvih modelov zasnovan na prilagodljivi platformi SEA (Sustainable Experience Architecture), ki so jo razvili pri njihovem starševskem podjetju Geely.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Smart.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Teorema je prvi Pininfarinin koncept, zasnovan s pomočjo tehnologije virtualne resničnosti
Toyota odpoveduje oglase, povezane z olimpijskimi igrami