Novice

Teorema je prvi Pininfarinin koncept, zasnovan s pomočjo tehnologije virtualne resničnosti

Italijanska oblikovalska hiša predstavlja futuristični koncept Teorema, ki z drzno interpretacijo električnega avtonomnega avtomobila tlakuje pot v prihodnost.

Pininfarinini oblikovalci so koncept Teorema v celoti zasnovali s pomočjo tehnologij virtualne resničnosti švicarskega podjetja WayRay, ki v sodelovanju z različnimi avtomobilskimi proizvajalci razvija tudi sisteme prikazovalnikov na vetrobranskem steklu s tehnologijo obogatene resničnosti. Zasnovo koncepta in njegovo realistično predstavitev v resničnem okolju je omogočila tehnologija holografske obogatene resničnosti za realistično izkušnjo vožnje in dojemanja okolice.

Pininfarina Teorema predstavlja karavansko različico (shooting brake) petsedežnega električnega avtomobila s sredinsko nameščenim voznikovim sedežem spredaj in dvema paroma posameznih sedežev v dveh vrstah. Upravljanje avtomobila bo možno s pomočjo dveh krmilnih palic, nameščenih na dnu armaturne plošče, voznikov sedež pa bo v tem primeru moč obrniti nazaj proti zadnjim sedežem, ki naj bi se jih dalo preurediti tudi v ležišče. Continentalova tehnologija pametnih površin (Smart Surfaces) in inteligentih steklenih površin (Intelligent Glass) naj bi ob večjem udobju omogočala boljšo uporabniško izkušnjo ter več varnosti.

Koncept je zasnovan na modularni električni platformi Rolling Chassis, zgrajeni na osnovi električnega pogona nemškega podjetja Benteler (BEDS – Benteler Electric Drive System), ki ob visoki kvaliteti s svojo prilagodljivostjo omogoča hitro zasnovo novega modela. Podjetje Benteler že razvija novo električno platformo za Pininfarinine modele, ki bodo sledili super športnemu modelu Battista.

Pri Pininfarini naj bi sicer pripravljali vsaj štiri nove modele, najprej pa naj bi v obliki koncepta predstavili novega križanca.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Pininfarina. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropska unija postavlja nove zahteve za čistejše okolje
Smart na münchenski IAA Mobility s konceptom križanca