Novice

Toyota odpoveduje oglase, povezane z olimpijskimi igrami

Čeprav spadajo med največje sponzorje olimpijskih iger v Tokiu, se pri Toyoti sedaj poskušajo od njih čimbolj distancirati.

Po besedah njihovega tiskovnega predstavnika so mnenja, da olimpijske igre postajajo nepriljubljene in njihova izvedba ni naletela na odobravanje širših množic. Zato so se odločili, da se izvršni direktor Akio Toyoda ne bo udeležil svečane otvoritve 23. julija, njegovemu zgledu pa nameravajo slediti tudi ostali člani vodstva podjetja.

Olimpijske igre v Tokiu so bile načrtovane za preteklo leto, vendar so jih zaradi pandemije koronavirusa odpovedali in prestavili na letos. Zaradi vse resnejših najav novega vala pandemije naj bi največji športni dogodek zgubljal podporo in popularnost, kljub obljubam organizatorjev o organizaciji življenja udeležencev v izoliranem mehurčku pa so preko vikenda že poročali o več kot 25 pozitivnih testih na Covid-19.

Toyota sicer spada med enega večjih pokroviteljev tokratnih olimpijskih iger, japonska podjetja pa naj bi skupno prispevala več kot tri milijarde ameriških dolarjev (2,5 milijarde evrov). Glede na predstavljene številke, olimpijske igre v Tokiu predstavljajo eno od največjih skupnih investicij predstavnikov japonske industrije.

Japonski avtomobilski proizvajalec Toyota je za promocijo olimpijskih iger skupaj z japonskimi atleti pripravil vrsto oglasov, poleg tega pa so načrtovali niz marketinških dogodkov za obdobje trajanja olimpijade. Da bi se izognili še večji povezavi podjetja Toyota z olimpijskimi igrami, so se odločili, da oglasov ne bodo predvajali, prav tako pa so do nadaljnjega odpovedali vse načrtovane dogodke. Zaenkrat še ni znano, ali so se oziroma se še bodo za podobne korake odločili tudi pri ostalih pokroviteljih tokratnih olimpijskih iger.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Smart na münchenski IAA Mobility s konceptom križanca
Pariški avtomobilski salon ponovno prihodnje leto