Novice

Nove ultrahitre polnilnice Ionity na naših cestah

Severozahodni del Slovenije je bogatejši za ultrahitre polnilnice Ionity na avtocesti pri Radovljici, ki jih med drugim lahko uporabljajo naročniki storitev Moon Charge.

Dosedanjim lokacijam pri Ilirski Bistrici, Mariboru, Kopru in Smedniku sta se konec lanskega leta pridružili obe počivališči (v smeri proti Ljubljani in proti Jesenicam) na gorenjski avtocesti pri Radovljici. Na vsaki strani avtoceste sta po dve polnilnici (vsaka ima en 350-kilovatni priključek), od konca leta 2021 na voljo tudi naročnikom storitve Moon Charge, ki svoje kartice in aplikacije lahko uporabljajo na več kot tristo polnilnicah v Sloveniji in preko 1.700 polnilnicah Ionity po Evropi.

Začetek projekta sega v leto 2020, ko se je družba Ionity dogovorila za postavitev polnilnic na počivališčih OMV. Za celoten projekt in dokumentacijo ter pridobivanje dovoljenj oziroma upravne postopke je poskrbela znamka Moon v okviru Porsche Slovenija, ki je bil izbran tudi kot izvajalec gradbenih in drugih del. Gradnja se je pričela junija 2021 in zaključila v septembru istega leta, ob ostalem pa so pri izvajalcu z namestitvijo inštalacij poskrbeli tudi za morebitno naknadno širjenje.

Podjetje Porsche Slovenija sicer upravlja svojo mrežo hitrih (DC) in klasičnih (AC) polnilnic Moon Charge, v kateri je že več kot sto polnilnih mest po vsej Sloveniji. S projektom postavitve polnilnic Ionity pri Radovljici so dokazali, da so kos tudi najzahtevnejšim projektom, v podjetju pa pričakujejo, da se bo tudi z njihovo pomočjo mreža polnilnih postaj Ionity v Sloveniji še širila, predvsem na področju ljubljanskega avtocestnega obroča.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche Slovenija.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Menjava v vrhu znamke Volvo
Sonyjev koncept električnega križanca