Novice

Toyota GR86 za prvinski vozniški užitek

Japonski avtomobilski proizvajalec predstavlja tretji globalni model z oznako GR, ki je plod bogatih izkušenj in tehničnega znanja strokovnjakov športnega oddelka Toyota Gazoo Racing.

Modeloma GR Supra in GR Yaris se pridružuje nova športna različica kupeja GT86, ki ohranja klasično zasnovo s spredaj nameščenim motorjem in pogonom na zadnji kolesni par. Pri zasnovi GR86 so inženirji veliko pozornosti posvetili zagotavljanju torzijske trdnosti ob ohranitvi nizke mase in težišča. Predstavljajo ga kot analogni avtomobil za digitalno dobo ter namenjajo predvsem navdušencem, ki prisegajo na prvinske vozniške užitke, v japonščini označene s frazo “waku doki”.

Podvozje in karoserija sta bila predelana s pomočjo lahkih in izjemno trdnih materialov, s katerimi so ob zmanjšanju mase in znižanju težišča zagotovili dodatno togost, ki v kombinaciji s prilagojenim vzmetenjem in nadgrajenim sistemom krmiljenja poskrbi za vrhunske vozne lastnosti. Športnemu pedigreju primerno so prilagojene tudi zavore, skupaj s signalnim sistemom zaviranja v sili pa so poleg zavornega pomočnika in sistema ABS že serijsko na voljo sistemi za nadzor zdrsa in nadzor stabilnosti vozila ter pomoč pri speljevanju po klancu navzgor.

Zunanjost novega modela GR86 temelji na evoluciji predhodnika in ohranja klasično zasnovo športnega kupeja. Ob 5 mm daljši medosni razdalji vzdržuje enake dimenzije kot njegov predhodnik, še najbolj opazno je centimetrsko znižanje novinca (1,310 m), ki pripomore k znižanju težišča in posledično izboljšanim voznim lastnostim. Sprednji del zaznamujejo novi sprednji LED žarometi v obliki črke L in zračnik motorja z mrežastim vzorcem s tematiko G, lastno modelom družine GR. Športni značaj izražajo tudi dinamične stranske linije ter zadnji spojler, pod katerim do izraza pridejo nove tridimenzionalne luči, ki so z letvijo povezane preko celotne širine avtomobila. Opazimo lahko še vrsto aerodinamičnih podrobnosti, ki zmanjšujejo zračni upor in povečujejo učinkovitost.

Zasnova notranjosti temelji na zagotavljanju ergonomije in uporabnosti vitalnih funkcij avtomobila z vodoravno nadzorno ploščo, ki vozniku nudi široko vidno polje ter omogoča intuitivno upravljanje različnih funkcij avtomobila. Novi so še sprednji športni sedeži, ki so za boljši oprijem telesa opremljeni s podpornimi blazinicami, medtem ko je zadnje sedeže možno zložiti ter s tem povečati prostor namenjen prtljagi. Posodobljen multimedijski sistem sedaj deluje hitreje in standardno ponuja radijski sprejemnik DAB ter  omogoča tudi povezljivost s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay. Prikaz v načinu Track je bil zasnovan s pomočjo profesionalnih voznikov ekipe Toyota Gazoo Racing in med drugim prikazuje vrtljaje motorja, izbrano prestavo, hitrost ter temperaturo olja in hladilne tekočine.

Za pogon nove Toyote GR86 bo skrbel 2,4-litrski bencinski bokserski štirivaljnik s 16 ventili, ki je zgrajen na enaki osnovi kot pri predhodniku, le da so mu povečali prostornino iz 1,998 na 2,387 litra. Največja moč se je povečala za 17 odstotkov na 172 kW (234 KM) pri 7.000 vrtljajih na minuto, največji navor pa znaša 250 Nm že pri 3.700 vrtljajih na minuto. Na voljo bo v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom in bo omogočal pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,3 s oziroma 6,9 s pri samodejnem menjalniku ter najvišjo hitrost 226 km/h (216 km/h s samodejnim menjalnikom). Za večjo odzivnost stopalke za plin so strokovnjaki oddelka Gazoo Racing prilagodili nastavitve sistema za vbrizg goriva, na novo zasnovali črpalko za gorivo, ki zagotavlja stalen pretok tudi v hitreje odpeljanih ovinkih, ter izboljšali učinkovitost sistema za hlajenje. Poskrbeli so še za zvočno kuliso, ki jo skupaj s sistemom Active Sound Control v kabini ustvarja nova 5,6-litrska sredinska cev izpušnega sistema.

Nova Toyota GR86 s športnim genetskim zapisom bo v Evropi premierno predstavljena v začetku letošnjega decembra.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Karoq dobiva novo podobo
Japonski proizvajalci združeno v razvoj tehnologij za ohranitev klasičnih motorjev