Novice

Ssangyong predstavil prve obrise nove generacije športnega križanca

S pomočjo računalniško generiranih fotografij so pri Ssangyongu predstavili oblikovalske smernice za prihodnost.

Športni križanec nove generacije nastaja pod kodnim imenom X200 in je tretji model oziroma zasnova, ki so jo predstavili po objavi načrta finančnega prestrukturiranja, v katerega so bili konec lanskega leta prisiljeni zaradi naraščajočih dolgov. Predhodno so že razkrili podobo njihovega prvega električnega modela Korando e-Motion ter nastanek električnega križanca srednje velikosti J100, ki naj bi ga predstavili prihodnje leto.

Predstavljeni X200 je zasnovan v skladu s filozofijo “Powered by Toughness”, ki naj bi predstavljala temelje nove generacije vozil, njegova izrazito terensko nastrojena forma z velikimi terenskimi kolesi in precejšnjim odmikom od tal pa namiguje na uporabnost pri vožnji po vseh podlagah. Korejci zaenkrat ne razkrivajo dodatnih podrobnosti, glede na namige predstavnikov korejskega avtomobilskega proizvajalca pa naj bi imel novi model okolju prijazno vrsto pogona, zato verjetno lahko pričakujemo tudi kakšno elektrificirano različico.

Glede na predstavljeno vse kaže, da bodo njihovi modeli prihodnosti spet bolj robustne zasnove in naj bi na sodoben način izražali moč korejske avtomobilske industrije, ki izhaja iz originalnih modelov Korando in Musso že vse od leta 1983.

Lee Kang, direktor oblikovalskega oddelka pri Ssangyongu je pojasnil, da koncept X200 predstavlja oblikovalsko filozofijo prihodnosti s spoštovanjem korenin njihove preteklosti. Poudaril je še, da bo znamka s prihajajočima modeloma J100 in X200 začrtala nove smernice oblikovanja, ki jim nameravajo slediti pri zasnovi modelov prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Ssangyong.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rivian v novem krogu zbiranja sredstev zbral novih 2,5 milijarde ameriških dolarjev
Pri Volvu naj bi spremenili koncept poimenovanja modelov